Home / U FOKUSU / Evo šta se krije iza dolaska 8.000 migranata u Srbiju.. (VIDEO)

Evo šta se krije iza dolaska 8.000 migranata u Srbiju.. (VIDEO)

migranti- azilanti- muslimani

Kroz Srbiju je do sada prošlo milion migranata, međutim, već duže vreme uopšte nema izbeglica iz Sirije, već dolaze iz drugih, ratovima nezahvaćenih područja.

Vlasti primećuju i druge nelogičnosti, poput toga da na hiljadu Avganistanaca dođe tek jedna porodica, te da se radi uglavnom o mladićima iza čijeg se dolaska, najverovatnije krije velika organizacija.

Osam hiljada migranata prezimilo je u Srbiji i polako se otvaraju i otkrivaju detalje dolaska. Avganistanci su krijumčarima plaćali oko deset hiljada evra koje im je neko dao, uz pretnju da će im ako se ne jave na predviđeno mesto, obično u Nemačkoj, biti pobijene porodice kod kuće.

Simptomatično je da osim što niko od njih nema toliko novca, svi hoće u Nemačku, iako ne znaju da kažu ni koji je njen glavni grad.

Da li je motiv vrbovanje u terorističke organizacije ili dužničko ropstvo, možda ne znaju ni sami migranti, međutim, zatvaranjem migrantske rute, postali su problem Srbije.

Struka upozorava vlast, koja se diči pohvalama za brigu o migrantima, da se pripremi da će deo njih ovde ostati.

Migranti su za sada uglavnom fizički odvojeni od građana Srbije. Međutim, migranti neće doveka pristajati da sede u prihvatnim centrima i ukoliko počnu da se uključuju u društvo i zauzimaju radna mesta, migrantska kriza dobiće sasvim novu dimenziju.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …