Home / U FOKUSU / FRANCUSKA ULAZI U RAT– MAKRON OTKRIO: Napašćemo Siriju, ovo je za nas crvena linija..!

FRANCUSKA ULAZI U RAT– MAKRON OTKRIO: Napašćemo Siriju, ovo je za nas crvena linija..!

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će Francuska „udariti“ na Siriju ukoliko se pojave bilo kakvi dokazi o upotrebi hemijskog oružja protiv civila.

Istovremeno je naglasio kako francuske obaveštajne službe za sada nemaju dokaze koji bi to i potvrdili.

– Po pitanju hemijskog oružja postavio sam crvenu liniju i držaću se te crvene linije. Danas, naše agencije i naše oružane snage nisu ustanovile upotrebu hemijskog oružja protiv civila. Međutim, ako dokazi budu pronađeni, Francuska će udariti na mesta odakle hemijsko oružje dolazi – poručio je Makron.

Takođe je prokomentarisao i telefonski razgovor s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji je imao krajem prošle nedelje.

– Ponovio sam predsedniku Putinu da to jasno pojasni sirijskom režimu koji  tvrdi da ne koristi hemijsko oružje – rekao je Makron.

Trenutna situacija u Siriji je poprilično napeta, a ovom izjavom Makron zapravo otvara vrata za još jednu vojnu intervenciju, francusku intervenciju.

(advance.hr)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …