Home / U FOKUSU / IZRAELCI OTKRIVAJU: „Rusija je u Siriji povukla nov, neverovatan potez! Zapad je zaustavljen!“ (VIDEO)

IZRAELCI OTKRIVAJU: „Rusija je u Siriji povukla nov, neverovatan potez! Zapad je zaustavljen!“ (VIDEO)

avion- vojnici

Izraelski list Maariv je otkrio da je Izrael nedavno uspeo da dobije neke snimke iz jednog od svojih špijunskih satelita koji je pratio ruske vojne aktivnosti u Siriji.

Slike pokazuju sofisticirani ruski izviđački avion. Takođe su date informacije i o navodnom “sofisticiranom pojačanju“ sposobnosti vazduhoplovstva Damaska od strane Rusije. Sada je procenjeno da Damask i Moskva imaju prilično proširenu kontrolu nad celim regionom.

Neki izvori tvrde da bi ovo najnovije otkriće moglo da utiče na odnose između Rusije i Izraela.

Sofisticirani ruski izviđački avion je nazvan “A-50“ i sposoban je da kontroliše i obezbedi podatke o najmanje 10 drugih aviona u blizini, pored toga što je u stanju da pogodi kopnene mete na udaljenosti od 300 kilometara ili postavi ciljeve pogađajući ih na udaljenosti od 650 kilometara. Avion može leteti na razdaljini od oko 1.000 kilometara.

Prema rečima istraživača sa Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu, baza u Latakiji se nalazi na oko 700 kilometara severno od izraelske vazduhoplovne baze Hatzor, što znači da pomenuti ruski avion može identifikovati bilo koji izraelski avion koji poleti iza Hatzor-a.

Kaže se da najmanje sa 26 A-50 izviđačkih aviona upravlja rusko vazduhoplovstvo.

Pogledajte video:


(Vebtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …