Home / U FOKUSU / KIM SPREMA TAJNO ORUŽJE: Otkriven zastrašujući plan S. Koreje, Seul izazvao paniku – J. Koreja odbila naoružanje SAD!

KIM SPREMA TAJNO ORUŽJE: Otkriven zastrašujući plan S. Koreje, Seul izazvao paniku – J. Koreja odbila naoružanje SAD!

kim- dzong- un

Južna Koreja pojačava svoje naoružanje i obećala je da će razviti moćni projektil sposoban da uništi severnokorejska vojna postrojenja usled sve veće pretnje od svog severnog suseda.

Prema pisanju “Korea Herald”, vojni izvori u Seulu su otkrili taj plan dan nakon što su se južnokorejski predsednik Mun Džae-in i njegov američki kolega Donald Tramp dogovorili da se Južnoj Koreji ukine nametnuto ograničenje za raketne bojeve glave.

To ograničenje je značilo da južnokorejske bojeve glave na raketama ne smeju biti teže od 500 kilograma.

Mun je rekao Trampu u telefonskom razgovoru u ponedeljak da je od “životnog značaja” da se nađu “moćne i praktične mere” koje će Severnoj Koreji jasno staviti do znanja da njene akcije neće proći bez posledica, prenosi “Telegraph”.

Tramp je rekao i da će odobriti veću prodaju oružja Seulu.

Južna Koreja je već tehnički sposobna da ispaljuje balističke projektile ranga do 800 kilometara, što znači da može da pogodi bilo koju metu u Severnoj Koreji. Međutim, njena sposobnost da uplaši severnog suseda je do sada bila potisnuta zbog ograničenja na količinu i težinu bojevih glava.

Seul sada planira da razvije nove projektile koji bi mogli da nose bombe od dve tone čime bi mogao samostalno da napdne severnokorejske podzemne vojne objekte, bez zavisnosti od američke pomoći.

Ti takozvani “Frankenprojektili” su samo jedna od novih taktika kojima Južna Koreja želi da “pokaže mišiće” dok sevrnokorejski vođa Kim Džong-un ubrzano unapređuje svoj raketni i nuklearni program.

Seul takođe ima i cilj da do 1. decembra napravi elitnu specijalnu brigadu sa ciljem da eliminiše Kim Džong Una i njegovu vladu, u slučaju da dođe do rata.

Ovaj tim bi trebalo da trenira zajedno sa pripadnicima američkog tima Foke 6 koji je odgovoran za ubistvo vođe Al Kaide Osame Bin Ladena.

– U toku je proces osmišljavanja plana – rekao je ministar odbrane Song Joung-mu nacionalnom parlamentu.

U nedelju je Severna Koreja testirala hidrogensku bombu, a Južna Koreja smatra da će ponovo lansirati interkontinentalni balistički projektil.

Pogledajte video:Blic / BBN

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …