Home / U FOKUSU / Kina napravila oružje koje može razoriti sve 23 američke baze u Japanu!

Kina napravila oružje koje može razoriti sve 23 američke baze u Japanu!

Kina povećava moć svoje armije da bi odvratila Sjedinjene Države od vojnog mešanja u regionalne probleme – ocenila je agencija Rojters.

vojnici- rat- vojska

Ukazavši da se Narodno-oslobodilačka armija Kine ubrzano modernizuje zahvaljujući sve većem budžetu i osloncu na razvoj vojne tehnika, britanska agencija je naglasila:

„Kineske vlasti žele da stvore armiju takve snage da se SAD moraju držati dalje od regionalnih sporova”.

Peking u inteviziranju američke vojne saradnje sa Vijetnamom i Kambodžom, a takođe u nedavno zaključenom sporazumu sa Filipinima o pomorskim bazama, vidi pokušaj Vašingtona da zadrži uticaj u regionu i nespremnost da svoje „zakonito mesto” ustupi Kini- ističe Rojters.

Kina ima nameru da Amerikancima pokaže da je u stanju da realizuje svoje regionalne ambicije i da ne dozvoli SAD da se mešaju u sporove koji sa Amerikom nemaju direktnu vezu. Radi toga – tvrdi Rojters – Kina povećava udarnu moć svoje armije. Sa namerom da njene krstareće i balističke rakete mogu tući sve američke vojne baze u Japanu – od ostrva Honšu do Okinave.

rat- vojnici 1

Britanska agencija podvlači da Kina već radi na proizvodnji balističkih raketa koje će biti pretnja američkim vojnim brodovima.

Postaje očevidno – zaključuje Rojters –  da se sa dve strane Tihog okeana nalaze dve velike sile:

„Američka ratna mornarica je dosad bila dovoljno moćna da Kineze drži na uzdi. Sada kada se kineska armija modernizuje, to više neće moći”.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …