Home / U FOKUSU / LAVROV IZAZVAO HAOS NA ZAPADU – LAŽU I KURDI I AMERIKANCI: Lavrov otkrio kakav su dogovor Kurdi sklopili sa Islamskom državom! (VIDEO)

LAVROV IZAZVAO HAOS NA ZAPADU – LAŽU I KURDI I AMERIKANCI: Lavrov otkrio kakav su dogovor Kurdi sklopili sa Islamskom državom! (VIDEO)

lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov objavio je danas saznanja do kojih su došle ruske obaveštajne službe – da su kurdske „Sirijske demokratske snage“ (SDF) postigle sporazum sa teroristima Islamske države u Raki.

Prema informacijama kojima raspolaže Rusija, Kurdi su ponudili bezbedan izlazak teroristima iz Rake, što su pripadnici Islamske države i prihvatili.

Pošto je ova informacija prethodnih dana nagoveštavana iz Moskve, Kurdi su je već odbacili, ali je Lavrov potvrdio validnost ovakvih saznanja.

– Naravno, usledila je i izjava američke komande, u kojoj kažu da nameravaju da promene taktiku i da će umesto periodičnog pokretanja ofanziva, organizovati forsirane marševe kojima će opkoliti Raku i sprečiti izlazak terorista iz grada.

Videćemo kako će se to odvijati na terenu – rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Tass.

– Naše Ministarstvo odbrane potvrdilo je ove informacije. One se oslanjaju na pouzdane podatke. Štaviše, odmah nakon pribavljanja ovih informacija, militanti ID-a su zaista počeli da napuštaju Raku i kreću prema Palmiri – pojasnio je Lavrov.

Ruski ministar je naglasio da, gde god se nalazili, teroristi Islamske države moraju biti uništeni i da će Rusija uvek dejstvovati u skladu sa tim načelom.

Ruska avijacija budno prati sva kretanja oko Rake, a tokom prethodnih dana uništen je veći broj konvoja koji su se uputili prema jugu Sirije. Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništenja jednog od tih konvoja:


(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …