Home / U FOKUSU / NAJAVA RATA: Američki senator traži od Pentagona da počne da povlači porodice svojih oficira iz Južne Koreje!

NAJAVA RATA: Američki senator traži od Pentagona da počne da povlači porodice svojih oficira iz Južne Koreje!

500

Američki republikanski senator Lindzi Grejam je pozvao Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje.

On je upozorio da se bliži sukob sa Severnom Korejom.

„Ludo je poslati supruge i decu u Južnu Koreju obzirom na provokacije Severne Koreje. Tako da želim da oni (Pentagon) prestanu sa slanjem i mislim da je sada vreme za početak sklanjanja porodica američkih vojnih lica iz Južne Koreje“, rekao je Grejam koji je član Komiteta Senata oružanih snaga SAD za Si-Bi-Es, prenosi Rojters.

Nakon što je Severna Koreja u sredu ispalila najnoviju interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa u čijem dometu je, prema navodima zvaničnog Seula i Vašington, Grejam je istakao da je ovaj događaj dokaz da se bliži vojni sukob.

„Približavamo se vojnom sukobu zato što Severna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena“, rekao je Grejam.

Kako podseća agencija, administracija američkog predsednika Donalda Trampa u više navrata je saopštila da su sve opcije na stolu kada je reč o rešenju pitanja balističkog i nuklearnog oružanog programa kao i vojnog programa Severne Koreje, ali da i dalje preferira diplomatski put.

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …