Home / U FOKUSU / NAJNOVIJA VEST– ZARATILI TURSKA I IRAN: Iranci otvorili vatru na Turke u Siriji! Turci uzvratili balističkim raketama!

NAJNOVIJA VEST– ZARATILI TURSKA I IRAN: Iranci otvorili vatru na Turke u Siriji! Turci uzvratili balističkim raketama!

Sirijska armija otvorila je vatru na turske položaje u El Eisu na jugoistoku sirijske pokrajine Idlib, preneli su „opozicioni“ mediji.

Turske snage uzvratile su na artiljerijsku vatru ispaljivaljnjem, kako se navodi, osam raketa dugog dometa iz Turske na artiljeriske pozicije SAA i njenih saveznika u okolini grada Hadera.

Prema izveštajima lokalnih aktivista, artiljerijski napad izvele su iranske snage u Haderu, jer Iranci nisu postigli sporazum sa Turcima o uspostavljanju kontronih punktova u El Eisu, mestu koje se nalazi na liniji prodora sirijskih snaga prema enklavi Kefraja-Fua.

Turci su par sati pre incidenta objavili da su formirali četiri kontrolna punkta za nadgledanje primirja u Zoni deeskalacije Idlib u mestu El Eis na istoku Idliba i da su punktovi formirani prema sporazumu postignutom u Astani.

Proturski mediji objavili su ovaj snimak konvoja koji je prispeo danas:

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …