Home / U FOKUSU / Nova taktika napada na Rusiju- Nezavisni Sibir..!

Nova taktika napada na Rusiju- Nezavisni Sibir..!

web-tribune.com

Semen Semenčenko, nekadašnji komandant razbijenog ukrajinskog bataljona Donbas, izjavio je da će Ukrajina podržati sibirski narod u borbi za nezavisnost, prenose ruski i ukrajinski mediji.

„Podržaćemo borbu sibirskog naroda za svoju nezavisnost.“ – rekao je Semenčenko.

Semenčenko je veoma aktivan u SAD, u stalnoj komunikaciji sa američkim organizacijama IRI i NDI, kao i vojnom elitom SAD-a.

Nedavno je bio u Vašingtonu, gde se sreo sa nizom američkih kongresmena i gde je lobirao da SAD naoruža Ukrajinu. On je tamo skupljao i novac za oporavak svog razbijenog bataljona. Njegov bataljon je razbijen pre nekoliko meseci od strane novoruskog komandanta Motorole.

rusija imperija

Organizacije koje se bore za nezavisnost u Sibiru nisu medijski vidljive, međutim obzirom da Semenčenko javno propagira ideju nezavisnog Sibira postoji velika sumnja da iza svega stoje upravo američke organizacije, te je moguće očekivati tenzije po ovom pitanju u skorijoj budućnosti.

Dosta je irealno očekivati da će u Rusiji uspeti bilo kakav projekat ovakvog tipa, ali na političkom nivou ovakvi pokušaji mogu biti korisni za Zapad u smislu destabilizacije ukrajinskog pitanja.

(Pravda)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …