Home / U FOKUSU / NOVI PAKLENI PLAN U MAKEDONIJI: Ivanov iz bunkera proglašava VANREDNO STANJE i hapsi OPOZICIJU

NOVI PAKLENI PLAN U MAKEDONIJI: Ivanov iz bunkera proglašava VANREDNO STANJE i hapsi OPOZICIJU

makedonija- policija 2

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov se priprema teren za proglašenje vanrednog stanja i hapšenje „pučista“ na čelu sa liderom SDSM Zoranom Zaeva, piše nedeljnik „Fokus“ u specijalnoj priči pod naslovom „Ivanov će iz Jasena da komanduje hapšenjem pučista“.

Izvor ARM potvrdio da je pre Uskrsa, na vojnom poligonu „Jasen“ koji se nalazi 20 km od Skoplja, i u kom su bunkeri jugoslovenske vojske, boravila delegacija VMRO-DPMNE sa zadatkom da pripremi zgradu za skloništa najviši državne i partijske lidere, pre svega, Ivanova i Gruevskog i za njihove porodice u slučaju rata. Viši oficiri kažu da su ovi bunkeri koji su otporni i na hemijske otrove mogu da prime oko 100 ljudi.

„Scenario koji koji su potvrdli vojni i policijski izvori kao i kntraobaveštajna služba, bi se realizovao oako bi SDSM koji zajedno sa albanskim partijama ima većinu, odlučio da prekine blokadu rata parlamenta i da na posebnoj sednici bez VMRO DPMNE formiraju Vladu“, piše nedeljnik.

Prema članu 124, stav 1. Ustava, vanredno stanje može da se proglasiti kada je zemlja ugrožena, ako budu napadnuta ili ako se proglasi rat.

Stav 2. ovog člana kaže da je ratno stanje može da bude proglašeno od strane Skupštine dvotrećinskom većinom, a ako to ne bi bilo moguće, onda se aktivira tačka 3, koja pruža mogućnost predsedniku da to uradi.

Ova definicija, kako piše Fokus može biti zloupotrebljena od strane Ivanova i Gruevskog i pod plaštom „Titanske platforme“ koja se tumači kao agresija iz Albanije koja dovodi do federalizacije, kantonizacije ili rušenju jedinstva Makedonije.

A da bi odluka bia dodatno potrkepljena, ne isključuje se mogućnost organizovanja oružanog napada na predsedničku rezidenciju ili objekat vlade.

(Plusinfo.mk)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …