Home / U FOKUSU / NOVI UDAR NA RUSIJU I NOVI FRONT: Vojska i raketni sistemi S-300 na granici sa bivšom pokrajinom Moldavije čekaju na znak!

NOVI UDAR NA RUSIJU I NOVI FRONT: Vojska i raketni sistemi S-300 na granici sa bivšom pokrajinom Moldavije čekaju na znak!

Javnosti je poznato da je od nedavno Mihail Sakašvili, nekadašnji predsednik Gruzije koja je već bila u kratkom ratu sa Rusijom, postavljen za gradonačelnika Odese u Ukrajini, a sada se izgleda crne prognoze o cilju njegovog angažmana ostvaruju.

ukrajina vojska02

Naime, odmah po njegovom postavljanju, neki analitičari su procenili da bi on mogao biti stavljen na to mesto u okviru šireg plana da se otvori front u Pridnjestrovlju, gde su već stacionirane snage ruske armije. Napominjemo, Odesa je najbliži grad granici sa Pridnjestrovljem.

Danas su ruski mediji objavili da dolazi do koncentrisanja snaga ukrajinske armije na granici sa ovom nekadašnjom pokrajinom u Moldaviji koja je proglasila nezavisnost.

U Bolgradskom reonu, u Odeskoj oblasti, primećeno je kretanje ukrajinske armije, te njihovo pregrupisavanje i najvažnije, postavljeni su raketni sistemi S-300.

Evgenij Ševčuk, predsednik nepriznate Republike Pridnjestrovlje, potvrdio je ova pisanja medija i saopštio da ukrajinska armija ima pojačane aktivnosti na granici.

Podsećamo, nedavno je u medijima pisano da je Ukrajina, odnosno, Sakašvili blokirao granicu sa Pridnjestrovljem, te na taj način blokirao snabdevanje ruskih snaga u toj oblasti. Ruske snage su prisutne u Pridnjestrovlju kao mirovne snage.

Strategija otvaranja većeg broja sukoba manjeg intenziteta na granici sa Rusijom je već poznata u javnosti kao moguća opcija kojoj će pristupiti SAD i američki saveznici. Cilj ovakvog pristupa je stvaranje političkog haosa, nestabilnosti i nezadovoljstva u samoj Rusiji, te svrgavanje Putina sa vlasti i tumbanje u Kremlju.

Pridnjestrovlje je nekadašnja pokrajina Moldavije koja je proglasila nezavisnost i uživa podršku i zaštitu Rusije. Tamo su prisutne mirovne snage Ruske Federacije.

(Pravda)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …