Home / U FOKUSU / OBLIO IH HLADAN ZNOJ- BRITANSKE VOJNE STRUKTURE U PANICI: “ Rusi testiraju našu odbranu i igraju igru „kukavice“, a to je veoma opasno!

OBLIO IH HLADAN ZNOJ- BRITANSKE VOJNE STRUKTURE U PANICI: “ Rusi testiraju našu odbranu i igraju igru „kukavice“, a to je veoma opasno!

Stalnom povredom britanskog vazdušnog prostora Rusija igra vrlo opasnu igru „kukavice“ koja bi mogla da dovede do sudara nekog od ruskih bombardera sa putničkim avionom, upozoravaju britanski mediji.

rusija avioni- su 30 (1)
U poslednje četiri godine britansko ratno vazduhoplovstvo je bilo primorano da interveniše više od 40 puta kako bi presrelo ruske vojne avione koji su leteli tik uz granicu britanskog vazdušnog prostora.

Premijer Dejvid Kameron je prošle nedelje morao da objašnjava svojim sunarodnicima što su dva ruska bombardera radila nedaleko od obale Kornvela.

Bivši načelnik britanskog Glavnog štaba lord Stirup je izjavio kako Rusi očigledno postaju sve agresivniji.

– Ti avioni ne lete tako daleko samo da bi razgledali. Oni uvežbavaju borbene misije – rekao je Stirup.

– Oni testiraju našu odbranu i pritom igraju igru „kukavice“, a to je veoma opasno. Nije mala mogućnost da dođe do sudara između ruskog i civilnog aviona – objasnio je načelnik britanskog Glavnog štaba.

Stirup smatra da Vladimir Putin na ovaj način procenjuje snagu Zapada: „NATO je u proteklih nekoliko godina, bar u Putinovim očima, značajno oslabio. On nas smatra slabim protivnikom, a to je jako, jako opasna situacija“.

On je takođe dodao da Britanija treba ozbiljno da razmisli o naoružavanju Ukrajinaca i da Kameron mora da bude spreman da poveća budžet za obranu.

– Moramo imati na umu da imamo posla sa Putinom. Naš odgovor mora da bude strateški, a deo tog plana je da pokažemo snagu i da se pobrinemo da Putin shvati koliko smo zaista jaki – zaključio je Stirup.

Sve je više članova iz Kameronove Konzervativne stranke poziva premijera da poveća budžet za obranu i tako odgovori na Putinov poziv na novu trku u naoružanju.

(Jutarnji.hr)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …