Home / U FOKUSU / ODLUČENO, IPAK POČINJE NUKLEARNI RAT: Amerika evakuiše svoje građane iz Južne Koreje!

ODLUČENO, IPAK POČINJE NUKLEARNI RAT: Amerika evakuiše svoje građane iz Južne Koreje!

tramp- bombardovanje- nuklearna- atomska

SAD se spremaju za evakuaciju Amerikanaca iz Južne Koreje. Nuklearni rat između SAD-a i DNRK bi mogao početi u bilo kom trenutku, kažu vrhovne diplomate Severne Koreje.

SAD insistiraju na diplomatkom rešenju krize, ali američke vlasti već ozbiljno razmatraju mogućnost evakuacije američkih državljana sa Korejskog poluostrva.

Državni sekretar Reks Tilerson je rekao da je on vrlo odlučan u tome da nastavi diplomatske napore “sve dok ne padne prva bomba.“ Istovremeno, Južna Koreja i SAD sprovode zajedničke vežbe, u kojima američka vojska simulira mere za evakuaciju američkih građana iz tog regiona u slučaju nužde.

Znači, Pentagon je već zabrinut za Amerikance koji žive u Južnoj Koreji. Pored toga, SAD traže brod koji će služiti kao bolnički brod za američke građane.

Ranije je prijavljeno da je jedinica američkih specijalnih snaga raspoređena na američkoj podmornici Mičigen. Ta grupa bi mogla pokušati da prodre u Severnu Koreju i, ako je moguće, eliminiše lidera te zemlje, Kim Džong Una.

Zauzvrat, zvaničnici DNRK su tvrdili da je čitav kontinentalni deo SAD-a bio u dometu vatrenog oružja vojske Severne Koreje.

Webtribune.rs

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …