Otkrivamo šta se krije iza masovnih smena Putinovih najbližih saradnika, i da li nam oni govore o nečem velikom što se bliži..

Vladmir Putin sad želi oko sebe ljude koji izvršavaju njegove naredbe i doživljavaju ga velikim vođom, a ne one koji bi s njim vladali i pamte ga iz vremena kad to nije bio, rekao je jedan analitičar ruskih prilika ukratko pokušavajući predstaviti smene koje se proteklih dana događaju u Kremlju.
putin medvedev lavrov sojgu02Zadnji u tom lancu koji su morali otići je Sergej Ivanov, šef predsedničkog osoblja i bivši ministar obrane, koji je jedno vreme slovio i kao osoba koja bi ga mogla naslediti.

Ivanov odlazi na poziciju izaslanika za ekologiju i transport, a za utehu mu ostaje mesto u uticajnom ruskom Savetu bezbednosti.

Nema dvoumljenja kako je reč o političkom padu tog bivšeg pripadnika KGB, Putinovog vršnjaka i poznanika još iz srednje škole u Sankt Peterburgu.

Nasledio ga je Anton Vajno, unuk bivšeg šefa estonske Komunističke partije, profesionalni diplomata, potpuno mu odan, što bi trebalo potvrditi i fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, na kojima mladi Vajno, koji je u Kremlju prošao razne dužnosti, od odnosa s javnošću do Ivanovljevog zamenika, s velikim strahopoštovanjem drži kišobran ruskom predsedniku.

Nastavak je to prakse iz poslednjih meseci, tokom kojih Putin smenjuje prijatelje i dugogodišnje poznanike koji su otprilike istog godišta kao on, a na njihova mesta imenuje mlađe osobe od kojih su mnogi njegovi bivši telohranitelji ili su radili kao obaveštajci.

Tako su se novinari nemalo iznenadili kad je prošlog meseca za guvernera Kaljingradske oblast imenovan Jevgenij Ziničev jer su ga našli na ranijim slikama kao predsednikovog telohranitelja. Još jedan telohranitelj, Viktor Zolotov, doživio je meteorski uspon.

Putin ga je najprije pretvorio u generala i potom imenovao čelnikom novoosnovane Nacionalne garde. Novi čelnik carine, Vladimir Bulavin, došao je na to mesto s pozicije zamenika šefa FSB, ruske obaveštajne službe, bivšeg KGB, u kojem su i Putin i Ivanov imali karijeru pre nego što su došli u Kremlj.

Putin kao obaveštajac u Istočnoj Nemačkoj, a Ivanov, koji je diplomirao na Filološkom fakultetu (govori engleski i švedski), na nešto višoj funkciji u ambasadi u Helsinkiju. Kad su ga na razvalinama Jeljcinove vladavine doveli u Kremlj, Putin je odmah posegnuo za Ivanovim.

Sve je između njih bilo u redu do 2008., kad je Ivanov prerano slavio svoje moguće unapređenje u neformalnog Putinovog naslednika kad je potonji morao preći na premijersku funkciju.

Putina je to povredilo te se navodno zbog toga opredelio za Dmitrija Medvedeva, koji mu je mirno i bez pogovora prepuštao funkcije kad je to bilo potrebno zbog ustavnih pravila.

Sad je Ivanov, inače šef veterana KGB, organizacije uz koju je Putin jako vezan, definitivno ispao iz kruga onih koji svoju moć crpe iz činjenice da su u blizini ruskog predsednika. Ali Ivanov je ipak dobio častan otpust. Putin se s njim slikao na televiziji, zahvalio mu se na saradnji, a Ivanov je rekao kako je ostao čak osam meseci duže nego što su se ranije bili dogovorili.

Neki drugi saradnici ruskog predsednika, koji nisu bespogovorno prihvatili silazak s piramide moći, nisu prošli bez vidljivih ogrebotina.

 

putin

Tako je prošle godine naprasno smenio svog saveznika iz Sankt Peterburga Vladimira Jakunjina sa mesta šefa ruskih železnica jer je odbio prihvatiti nešto nižu funkciju.

Nedugo potom otišao je još jedan njegov prijatelj, šef carina Andrej Beljaninov. U njegov dom upali su agenti FSB i navodno mu pronašli stotine hiljada dolara u gotovini u kutijama.

Nakon toga je morao podneti ostavku. Još nekoliko čelnika istražnih poverenstava bilo je izvrgnuto javnoj sramoti pod optužbama za mito i korupciju. Jedan od njih bio je i Aleksander Bastrikin, Putinov kolega iz studentskih dana.
Sve do prošle godine ruski predsednik nije rabio takve metode kako bi se rešio preduzetnika.

Mito i korupcija bili su, a i sad su, rašireni u Rusiji, međutim, zbog toga se nije završavalo u medijima ili zatvoru.
Takav vid obračuna je, među ostalim, bio namenjen samo Putinovim formalnim političkim protivnicima. Sad je očito krenuo i prema svom krugu.

Zbog toga u Kremlju i oko njega vlada priličan strah jer se ne zna ko bi mogao biti sledeća meta.

Čini se kako je razlog za tu promenu odnosa prema saradnicima u ekonomskom stanju zemlje. Rusija je nakon aneksije Krima pod zapadnim sankcijama.

Iako zbog njih ruska ekonomija nije pala, široki slojevi naroda osećaju te posledice u srozavanju standarda.
Tu zemlju je, međutim, još teže pogodio pad cena nafte i gasa. Prihodi od tih energenata čine blizu dve trećine budžeta.

Zbog svega toga zadnjih godina zemlja je u recesiji, nije retkost da delu državnih službenika, prvo je na udaru bilo školstvo, kasne plate, ponegde kao na Krimu, dugo se čeka na penzije, zemlja je u recesiji, ruska srednja klasa koja je slavila Putina jer je uveo red u zemlju i stabilizirao rublju, sada je već prilično nezadovoljna.

Ne želi povratak natrag u vreme kada se u redovima čekalo na robu u radnjama i kada su plate zbog inflacije postajale sve bezvrednije.

Iako zbog ratnih uspeha u Siriji te aneksije Krima, koju većina Rusa odobrava, Putin i dalje ima nespornu podršku naroda, kroz ove akcije u kojima njegovi agenti FSB prokazuju koruptivne elemente u društvu, želi se pokazati i kao onaj koji se brine o funkcionisanju državnih tela.

U zadnje vreme dopušta se i dosta kritika u javnosti na račun premijera Dmitrija Medvedeva zbog nedovoljne angažovanosti u rešavanju ekonomske krize, što je znak kako Putin primarno želi zaštititi svoju poziciju nedodirljivog šefa države koji Rusiju postupno vraća na staze “stare slave” kakve je nekad imao Sovjetski Savez.

Ali gledajući upravo sudbinu te imperije, ruski predsednik želi izbeći jednu grešku iz tog razdoblja. Svima je u sećanju rusko vođstvo iz osamdesetih godina prošlog veka sa oronulim Vladimirom Brežnjevim i drugim čelnicima u sličnom stanju od Černjenka do Andropova.

Ima analitičara koji tvrde kako je to jedan od glavnih razloga pada tog komunističkog carstva jer je ta ekipa htela zadržati sve kako je nekada bilo, i na kraju ih je vreme pregazilo, a potom i politički suparnici.

Kako se to ponovo ne bi dogodilo, jer već sedamnaestu godinu vlada s istim društvom svojih preduzetnika i prijatelja iz Sankt Petersburga, Putin se, kako objašnjavaju neki analitičari, postupno rešava svoje stare garde i zbog tog razloga. Okružuje se mlađim ljudima, koji bespogovorno veruju u njega, i neretko im je to jedini potreban kvalitet.

Kadrovska baza iz koje crpi svoje nove ljude uglavnom je njegova telohraniteljska garda i grupa odanih agenata FSB.

Putin naginje onima koji mu služe, a distancira se od onih koji bi vladali uz njega, govore oni koji sve to vide iz drukčijeg ugla.

Drže da je s godinama neograničene moći porasla njegova sklonost diktatorskom načinu vladanja. Loše stanje ekonomije navelo ga je da traži krivce u pojedincima koje onda javno žrtvuje, pa makar to bili i njegovi prijatelji iz mladosti, umesto da se sprovode nužne reforme koje bi rusko društvo u celini stavile na zdravije temelje.

Ali, to ne želi jer bi time doveo u pitanje i svoju moć. Kao što u vezi s političkim strankama u zemlji postoji privid demokratije (taj sistem zovu “kontrolisanom demokratijom”) jer su i vladajuća i opoziciona stranka zapravo Putinove, tako i u vezi s gekonomijom Rusija za vreme njegove vladavine, s ozbirom da zavisi od izvoza sirovina, nije uspela preći onu crtu koja bi je pretvorila u razvijenu zemlju.

Navodno bi sljedeća 2017. mogla biti vrlo teška jer su se prilično iscrpile postojeće rezerve, dakako, ako se u međuvremenu drastično ne podignu cijene nafte i plina, a to zasad nije na vidiku.

Zbog toga se neki boje da bi Putin, kojeg inače krasi nepredvidivost, mogao preduzeti još koji rat kako bi prebacio pažnju s problema u zemlji i zaštitio svoju poziciju.

Za to uvek može poslužiti Ukrajina, ali zatezanje odnosa sa baltičkim zemljama. Nedavno je objavljeno kako će u Kaljingradskoj oblasti instalirati svoje rakete iskander sa projektilima koji će nositi nuklearne glave, kao odgovor na postavljanje američkog protivraketnog štita u Poljskoj i Rumuniji.

Sve to izaziva zebnju posebno kod ruskih komšija u srednjoj Evropi.

Ali, neki govore da bi se mogle dogoditi promene i u samoj Rusiji. Putin bi mogao postati osorniji prema onima koji ga ne doživljavaju kao neprikosnovenog lidera. Do pre godinu dana nije javno sramotio svoje nekadašnje saradnike, a sada se ne ustručava da to radi. Pred njim je i nekoliko izbornih izazova.

U septembru ove godine održavaju se parlamentarni izbori. Pa iako je rezultat izvestan, opet će pobediti njegova stranka ‘Ujedinjena Rusija’, ipak mu neće biti svejedno kako će sve to skupa proteći jer u zemlji dosta jačaju komunisti, a nakon zadnjih izbora bili su i protesti zbog vidljivog nameštanja rezultata.

Za dve godine čekaju ga i novi predsednički izbori. I njihov ishod je poznat. Putin će dobiti još četiri godine i moći će da vlada do 2022.

Kraj svoje vladavine po svemu sudeći dočekaće sa potpuno novom ekipom. Od društva iz Sanktt Peterburga ostaće će tek retki. Sergej Ivanov gotovo sigurno neće biti među njima.

(Express.hr)

 • Vladimir

  Tipično proameričko laprdanje,šta bi hteli da seronje koji su godinama parazitirali na ruskom društvu ostavi da se debljaju,dato im je dovoljno vremena da urade nešto za zemlju a oni,kraduckaju i trpaju u inostrane banke i decu školuju u inosrtranstvu.A kad to više ne može onda nastaje dreka protiv Putina.Ako iko sprema rat onda to nije Putin a njemu se pripisuje ta glupost jer je napad najbolja odbrana.Što se tiče vladanja dobro bi bilo da g. Putin drži vlast još sto godina jer ovom podlom svetu jedino ovaj čovek može stati na crtu!

  • MEĐ’JAVOM I ME…đama vukova m

   to što nazivaš laprdanjem je plod izuzetno opasne vestfašističke škole, koja ciljano kreira priču sa jasnim namjerama i ciljevima! ne vidim da se je ikoji faktor, ikoja meta do sada efikasno branila! na ofanzivu, maksimalno što se učini, to je – da zašute i prepuste, u mlakom uvjerenju kako oni znaju istinu, ali, od toga – ništa!!!!

   • Why do I bother canlilg up people when I can just read this!

   • Klinkt erg goed! Kan je dit ook invriezen? Ik vind het handig om wat vooruit te maken.Mijn dochter smult tot nu toe van al je gerechten.

   • That’s an ingenious way of thinking about it.

   • An intelligent point of view, well expressed! Thanks!

   • People normally pay me for this and you are giving it away!

   • thanks for sharing your day with us. i like pizza for dinner and an ice cream break is a great idea. now i´m hungry, i hope we have ice cream in our freezer.i like the book photo, i love reading books with my son.greetings from germany!

   • So, what creative camping stuff is there?Turning one of the cabins into a maze with sheets, building a (very rudimentary) covered wagon, pulling it up a slope and trying to steer it downhill, rumbling wildly, until it finally broke apart, laying an elaborate series of booby traps in a designated wooded area and attempting to sneak through without getting caught by one, and several counselors dressing like Indians, rowing across the lake in canoes and staging a solemn, completely made up camp ceremony for wide eyed kids are a few of the activities that I've seen.

   • Schreibe hier Deinen Kommentar Du kannst diese HTML tags verwenden: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong> Benachrichtige mich über nachfolgende Kommentare per E-Mail. Benachrichtige mich über neue Beiträge per E-Mail.

   • Geez, that’s unbelievable. Kudos and such.

   • I found a great website called StartRaising.com.It’s a clever website for family and friends, who each contribute matching funds, then Vote for the person they think deserves to have a credit card or bill paid…check it out.http:/www.StartRaising.com

   • yo tambien me despierto a las 3 am y luego no puedo dormir…siempre he tenido miedo a la oscuridad..cuando me despierto a esa hora dejo la luz prendida…siento mucho miedo tal vez es sugestion ya q alguna vez oi algo negativo de esa hora..aunque no entiendo como es q justamente a esa hora mis ojos simplemente se abren y tengo miedo

   • someone has to sacrifice every night. Kobe did in the 4th qtr. fed the post and let Ramon do his thing. Quit nitpicking 24Sessions is the Lakers Rondo. He’s going to take lakerland to very far.

   • An intelligent answer – no BS – which makes a pleasant change

   • Thanks for the review! I’ll be at the Maranatha Christian Writers’ Conference next month and Neta Jackson is one of the speakers. I haven’t read any of her books, so this gave me an idea of what she writes. Glad to know it turned out to be a good read in the long run.

   • TYVM you’ve solved all my problems

   • Yes, but what kind of sci-fi movie character does your new hospital look like?Hunsdon replied: That is quite possibly the funniest thing I have read in quite some time.It strikes me, though, that we're whistling past the graveyard, getting our laughs from the Giant Robot while ignoring the incomprehensible nightmare that our betters have foisted upon us.

   • Grazi for making it nice and EZ.

   • Hey thanks, glad I could make you LOL times three- mission accomplished. Yea, sometimes when thrifting with newbies it’s better to have a little less sarcasm and a little more patience. When you’re out with your thrifting regulars and you know what they love/think is fugly, it’s a lot easier to play the “hey look how AWESOME (i.e. not awesome at all) this is!” game

   • Great insight! That’s the answer we’ve been looking for.

   • Somebody essentially assist to make severely posts I might state. That is the first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to make this particular put up extraordinary. Great task!

   • You’re the greatest! JMHO

   • That’s a slick answer to a challenging question

   • Fell out of bed feeling down. This has brightened my day!

   • Just curious…how do you travel to these places? Do you take the “Chunnel” on a train, then travel by train to your destinations in Europe?Your blog is a delight to follow!! I feel like I’ve been there. Great photography, Margo.

   • ” – I think the Middle Class – and FANG – were much betterBut thanks for your interest and your comment. I might be a little biased towards the UK but I love US punk too

   • Hot damn, looking pretty useful buddy.

   • Chris Barber – Wonderful, lovely, expressive photographs! I particularly like the image of the colored inks in the Pinon Fast Print set. I really admire your willingness to present Bill Zeckendorf’s expression full-face in the largest photograph of the set. The two showing him in profile are so much safer: but the image showing him looking squarely at the camera has lots of impact!

   • October 16, 2012Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

   • This was a WAY better way to spend Black Friday than battling the crowds and traffic. My nerves and patience thank you for being a part of this hop!Happy Holidays,Marlenacharmedpoms(at)yahoo(dot)com

   • Are you not concerned with the Cherem Rabbeinu Gershom and the various other halakhot forbidding the reading of other people’s personal correspondence? What of the various prohibitions about making such personal correspondence public?I understand that you are not Jewish yet, however, you may want to consider being comitted to halakha if you want to be Jewish.

   • made me doubt my own analysis. They aren’t exactly accurate that often. The big problem with Romney is that he’s a poor communicator. Surprising, all things considered. His campaign has been horribly handled with, as I said, most of the blame resting on Romney and his flip flops, exaggerations, and coming across as opportunistic.As much as anything the Republicans need a good communicator to get the conservative message out. Bush wasn’t much of a communicator (arguably the worst in the post war era) and wasn’t much of a conservative either.

   • Your honesty is like a beacon

   • For the record: Bruckheimer is a douche. No Arguments there.For the record: Ashley Wood (everything he touches turns to artistic gold) and World War Robot are really top notch stuff.Shame about Dildoheimer nabbing it up though. On the bright side, he can throw alot of money at it. Bad side, everything he works on smells like butt.

   • Ukens bilde er vel en ganske sÃ¥ god oppsummering av den mest nedbørsrike sommer vi har hatt, siden mÃ¥lingene startet i Ã¥r 1900. Og Oslo har hatt mer nedbør enn Bergen!!!!

   • Heck yeah this is exactly what I needed.

   • Here we have a bunch of TMV commenters responding to an article written by E. J. Dione in response to an column written by George Will in response to comments made by Elizabeth Warren, and yet no one has bothered to include the relevant links to either George Will’s column or Elizabeth Warren’s comments so that either can be read in context.So I’ll help y’all out.A link to Elizabeth Warren’s comments (with accompanying YouTube video) can be found .A link to George Will’s column can be found .

  • This inthigs’s just the way to kick life into this debate.

 • DLM
  Dobar CIA uradak! Ne volim ponavljati se ali NATO-korporacija je objavila rat Rusiji još pre 2 godine kad je uvela sankcije. Inače su sankcije forma spec-rata ili ako se ne uspije onda se ide klasičnim ratom, zašto Moskva ne odgovara (odgovor stvaranjem alijanse u vidu Evroazije je klimav jedini saveznici Rusije mogu biti samo Sloveni) i povlači se ne bih znao.

  • Sunsiiprrg to think of something like that

  • Salve Ico, Tudo bem,vamos dizer que tudo daria certo com esse pesssoal,mas e Massa como saberiam que a mangueira ficaria colada?Passaram uma super cola?Escrevi um conto justo sobre esse tema,passa lá e dá uma olhada.abraço

  • Bonjour,Je suis un jeune autoentrepreneur qui ambitione d’amener et d’aller chercher les jeunes en boites afin d’éviter des trajédies!On m’y empèche et on cherche a me nuire nottement et entre entre les taxis!!Pourquoi vouloir eviter des accidents? c’est honteux on dit chercher des solutions et quand quelqu’un amene une idée intelligente on le moleste!!

  • Good stuff Trey, much better than Le Dauphine!A nice way for hermits and bros abroad to keep in check with the latest interesting developments. I got a little ‘bad trad’ (bad translation) thing I was working on a while ago but never did anything with that might amuse, I’ll dig it out…

  • Jeg har forstÃ¥tt at T-I-D og R-O er veien Ã¥ gÃ¥. Min erfaring er ogsÃ¥ at dette ville jeg ikke vært uten selv om det føles som Ã¥ kjøre berg- og dalbane med i slowmotion ;). Kanskje vi skal skrive en mail til hverandre en dag? SÃ… hyggelig Ã¥ møte mer av deg.

  • Economies are in dire straits, but I can count on this!

  • You can see that the claims have received a 102(a) and a 103 rejection at the USPTO. The whole issue is there because prior art squarely covers different ways of providing asymmetry.Asymmetry may be achieved by different methods-would all possible ways of asymmetric communication infringe on this claim? Yes if you by your logic, which is incorrect. Hence one needs to limit the scope of this over broad claim.

  • The answer of an expert. Good to hear from you.

  • I’m impressed. I don’t think I’ve met anyone who knows as much about this subject as you do. You’re truly well informed and very intelligent. You wrote something that people could understand and made the subject intriguing for everyone. Really, great blog you’ve got here.

  • Lot of smarts in that posting!

  • ah còn nữa mình quên. lượng dấm mình cho ít hÆ¡n công thức bạn đưa ra. nhung kết quả vẫn oke. liệu có phải do cho ít dấm nên lượng óc đậu kết tủa đc ít ko hả bạn???

  • I really appreciate free, succinct, reliable data like this.

  • simone di cyrene,io non vivo in un mondo bieco chiuso e ostile come il suo cervello crede. Tengo solo più conto di quello che vedo che di quello che sento, e cerco di essere coerente con il mio pensiero a differenza di molti credenti che diconoagli altri di fare cose che loro non fanno, il suo in pace,dopo quello che ha scritto,è pura ipocrisia

  • Hallo Manu,bei uns war heute mittag schon richtig heiß. Wir haben den ganzen Nachmittag auf der Terrasse verbracht.Liebe GrüßeStephie

  • Flunssan kanssa ennakoiden parhaiten toimii tietysti terveet elintavat ja ruokavalio. Jos flunssa tuntuis kuitenkin painavan päälle, olen käyttänyt auringonhattu- ja carmolistippoja, lämminta juotavaa, kunnon biolatte maitohappobakteerikuureja, valkosipulia keiton ja levitteen muodossa sekä nenähuuhtelukannua (!).

  • Hi Markus,also ich wäre sehr für ein iOS-basiertes “Air” Gerät – gern auch mit ARM-Prozessor. Klar leistet das aktuell weniger als mit Intel, aber für die “fetten” Sachen nimmt man halt den Desktop-Mac. Das iPad ist unterwegs schon nicht schlecht. Zum Aufklappen und mit Tastatur fände ich es fantastisch. Dann natürlich mit größerem Display.

  • Susa, hyvä. Dora, Dora kannattaa kyllä hedottomasti lukea!Katja, sama täällä! Olen miettinyt kuuluuko tämä listalleni, mutta luulen, että kuuluu :).Annika, helppoa mutta syväluotaavaa – hyvin sanottu! Odottelen arviotasi. Ja aivan ihanaa joulua myös sinulle ❤Sanna, minäkin ajattelin että nuo on ne kolme mitkä luen. Kun vain nyt saisi vielä Nälkävuoden käsiinsä jostain!

  • That’s a posting full of insight!

  • Calling all cars, calling all cars, we’re ready to make a deal.

  • Heckuva good job. I sure appreciate it.

  • Thanks for writing such an easy-to-understand article on this topic.

  • Absolutely first rate and copper-bottomed, gentlemen!

  • schönes teil. ich finde deinen look übriegns von tag zu tag toller und bin schwer begeistert von deinem blog!klickt euch durch zum GEWINNSPIEL :-)

  • L'idea è bella, però da tacco alto a ballerina la curvatura del piede cambia molto. Mi chiedo come risolvono il problema: suola snodabile? Suola molto flessibile? In entrambi i casi ho qualche perplessità. Invece una volta ho visto delle scarpe con tacco svitabile, con due tacchi in dotazione di 5 e 8 cm circa. Soluzione meno accattivante ma forse più credibile.

  • Beth Mesquita comentou em 11 de junho de 2010 às 11:37. …Tô esperando a tal pressão e o stress!!!!rsrsrsJúlia ontem fui em uma loja de perfumes importados. Então do nada, pensei, que perfume a Júlia Petit usa????Não sei se pode falar…mas fiquei curiosa e tentando imaginar o q combina contigo…

  • Men det negative med vÃ¥rt kjøp & bruk samfunn, e at vi har mistet en del av den kunnskapen med Ã¥ lage vÃ¥r egen mat. Det finnes mye man kan lage selv, med riktig ing og utstyr. men vi er lært opp til at alt skal og burdes kjøpes..

  • Is this a temporary or permanent position? Who is this beautiful mofo, dam she is so effing fine, my man stretched that throat and ass out boi. Luv it when she was on the couch sideways getting it, dats it boi.

  • Sem esquecer o facto deste não andar actualizado com novos conteúdos.Mas sim, uma página de contactos é fundamental para um blog. Aliás, nem precisa de ser uma página, bastava mostrar um e-mail que já me bastava.

  • Patients with major depressive disorder fared better than non-depressed counterparts on a decision-making task, one possible upside to lower mental health. Was this answer helpful?

  • Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

  • I hate my life but at least this makes it bearable.

  • You wear dresses so well, no wonder you love them. And yes, I do love the color of the bicycle. And your sunglasses. I discovered WIWW through you last week, and oh man it is so fun! I linked my birthday outfit today. Also…my super-hott farmer husband keeps not getting my memos either. What’s up with that?

  • cracked leaf Picture by DanielJames A closeup of a tiny leaf used with a Sony DSC-T5. I am continually surprised at how able and fast this minor digital camera is. As soon as you realize its quirks, you can get some great benefits making use of it. -===- Purchase a Print. This image is also featured in the guide, Finding Place.

  • A bit surprised it seems to simple and yet useful.

  • Ønsker dere alle masse energi og stÃ¥-pÃ¥-humør til disse riggedagene. Med maaange messestands bak meg, vet jeg det blir hektisk. MÃ¥let er likevel alltid noe Ã¥ se frem til, og etter det jeg har sett og lest av forberedelser, er jeg overbevist om at dette blir en strÃ¥lende messe!Gleder meg stort til Ã¥ treffe sÃ¥ mange inspirerende mennesker samlet pÃ¥ ett sted.Lykke til!Glad hilsen fra,Anette Willemine

  • Eu achava um piloto médio,pior que muitos outros que correram na GP2 e não estão na F1.Porem os testes da pré-temporada me surpreenderam,acho que ele possa conseguir manter o bom ritmo da Toro Rosso e ser mais um jovem e bom piloto correndo pela equipe italiana.E o Kubica vai ter um grande concorrente no titulo de cara mais esquisito da F1…

  • Ik vind het van gedachten wisselen met mensen een stuk interessanter dan het stapelen van mening op mening. Als het laatste al niet dodelijk vermoeiend is, valt er door het uitwisselen van gedachten en actief te luisteren bovendien veel meer te leren. Groot gelijk dus, van Wagendorp, dat hij met zijn column stopt. Er moesten meer zijn, die dat doen.

  • Hi MarjaGibran’s words are like pain, as you need to let the worls seep through you and feel the bitterness with the positive, and accepting the outcomes, or your choices.Will give you a call this week.Take careBob

  • This forum needed shaking up and you’ve just done that. Great post!

 • Običan spin jer u suštini ne mogu da shvate suštinu kadrovskih promena u Rusiji. Suština je u vrlo kompleksnom mehanizmu refleksivnog upravljanja kako u Rusiji tako i sa „partnerima“ i partnerima.
  Onima koji nisu u priči teško je to razumeti ali je činjenica da se karte ređaju (kadrovi, …), otvaraju se nove opcije, stižu nove ideje, …
  Svima je promaklo da iznenadne vojne vežbe u modernim uslovima zahtevaju i vežbe na drugim nivoima organizacije društva a ovo je, pored ostalog, i to.
  Praktično su svi organi vlasti utrenirani da deluju u situacijama kompleksnog i promenljivog okruženja. Analitički centar RF je po svemu sudeći zaključio da je na određenim nivima upravljanja korisna promena ključnih kadrova i to ne zato što su loše radili (zamenjeni su i oni koji su odlično radili) već da bi se povećala žilavost sistema i oslobodili potencijali za inovacije. Rutiniranost u velikim sistemima isti čini ranjivim jer suparnici mogu tu karakteristiku da iskoriste kao slabost (a rutiniranost velikih sistema jeste slabost jer je to odlika smanjene sposobnosti adaptiranja na promene).
  Analitičkom centru RF svaka čast na primeni najnovijih dostignuća teorije velikih sistema.

  • That’s a smart way of loniokg at the world.

  • Here are some tips I picked up along the way that you may also find useful: “If you’re annoyed by wasting water while it gets ultra hot, try washing your face in a ground floor bathroom.  It doesn’t take as long to heat up, saving resources and money.”– from Simple Organic

  • Eric,I do own two dot co myself. Stump.co and bobo.co. The latter because I thought it sounded great. I felt the rhyme made it memorable. Stump.co was going to be an experiment for our stump removal division. But that’s all I’m going to buy

  • Nice. I have a feeling that the Wii U version of the table may come a little later than the other versions purely because the game was released so recently. Hope I am wrong though.

  • Rédigé par : Lunettes Rouges | le 03 janvier 2009 à 23:50Intéressant, Lunettes Rouges, votre intervention pour pimenter encore plus le débat; révélatrice en tout cas…Mais comme vous dites: « En cherchant bien, on trouve toujours quelque part un imbécile qui dit n’importe quoi et qui permet au critique de s’affirmer comme plus intelligent, plus juste, etc.. »Vous ne faites pas de la critique vous, par hasard ?

  • Flott tiltak! Og sÃ¥ stort at det er En som kjenner oss ved navn – Johannes Ã¥penbaring 3,5: «Den som seirer, skal bli kledd i hvitt, og jeg vil aldri stryke NAVNET hans ut av livets bok, men kjennes ved NAVNET hans for min Far og hans engler.»

  • Haha, shouldn’t you be charging for that kind of knowledge?!

  • Great post with lots of important stuff.

  • P. Assouline a résumé d’une phrase la substance de ce roman : « une grande famille de l’aristocratie anglaise, toute préoccupée du destin de ses enfants : celle que l’on s’apprête à marier, celui qui se prépare à être digne de son héritage, la petite rebelle qui fraie du côté des suffragettes, le dernier qui est déjà endetté comme une mule ». En gros, les soucis de l’héritière des vignobles Rothschild chez Mireille Dumas. Palpitant !

  • Everyone would benefit from reading this post

  • Vad det bara jag som tyckte bärken var bäst i första halvleken? Tyckte han gjorde riktigt bra jobb pÃ¥ sin kant medans sella och adam var ute och cykla pÃ¥ andra kanten.

  • found there. Sure, one can make a case that when Jesus told His disciples to go to “all nations,” He really meant “all ethno-linguistic people groups.” But did Luke mean the

  • AnonymousTo start Suliman Abdulaziz Alrajhi has not entered the United States of America since the 90′s!! Which means that is all false acquisitions. Suliman Abdulaziz Alrajhi is a very well known business man in the Middle East. Except if you are talking about someone else that has a similar name please specify.

  • So I suppose your requirment for Kap is what? He’s been given a divsion lead. Is it OK to ask that he not blow that?No, sorry- in this case, Kap does have to take them farther than Smith did. You don’t make a change despite the record they have with Smith as QB and go: “well, juyt do yer best, Kappy, that’s all we ask”…

  • I didn't handle it well…even though he had three years of preschool prior. I was fine…until he looked back at me while the teacher herded them in like cattle. He walked with his head down looking at the sidewalk. He finished the year…but that was his last year of public school.

  • Here’s a thought. Off topic, but quite interesting I think. Scamp, which posts have been most commented on. I remember the Transport for London dancing bear got loads of attention, plus the release of the Bud ads from Fallon (‘oh my god, we are all dead’). What are the others?

  • Posts like this make the internet such a treasure trove

  • I thought I’d have to read a book for a discovery like this!

  • Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you may take away me from that service? Thanks!

 • That’s a cunning answer to a chlnleaging question

 • Yeah that’s what I’m talking about baby–nice work!

 • You need something to use as a filter. Put one filterpaper in it, however much coffee you want is next. Then boil some water on the stove. When it boils pour a small amount into your filter, get all the coffee wet. Let it drip down, then repeat the process until you have enough coffee in your cup. It is important to keep the water simmering.Hope you can find a good filter substitute that doesn’t melt. I keep a camping filter in the cupboard for when the electric is out.

 • Umm, are you really just giving this info out for nothing?

 • That’s a well-thought-out answer to a challenging question

 • I’m quite pleased with the information in this one. TY!

 • encore merci pour cet article, olivier, tres important d’éclairer le public sur le fonctionnement de la monnaie, qui est une des bases majeures de l’economie. tellement important. sinon, vous dites : “Tous ces circuits sont assez compliqués, mais ils ne visent qu’à pallier le fait qu’il n’y a pas qu’une seule banque, où il serait tellement simple de tout compenser – sans besoin de monnaie centrale…”Ben oui, je suis completement d’accord !!!

 • Bin auch grad beim Umziehen und kann deinen Stress vollstens nachvolziehen – man kommt zu nix! Hoffentlich sammelst du deine Ideen trotzdem, so dass der Blog bald wieder voll weitergeht. Ich freue mich schon auf neue, interessante Artikel von dir. Und nochmal ein Lob für das Katzengras hier unten, ich freue mich jedes Mal darüber

 • It’s really great that people are sharing this information.

 • What makes you think only "our enemies" are involved in the drug trade? The US has often found it convenient and expedient to ally with drug lords, your doubts notwithstanding. If there's actually any eradication going on it's not having much effect, as Afghanistan's share of the world opium supply shot up pretty dramatically after the US invasion, just like it did after the US invasion of Vietnam.

 • What I find so interesting is you could never find this anywhere else.

 • that at the beginning he didn’t really like to capoeira or want to train it. He told us that his father made him go, because he had to practice sport for his health, but I had never before heard this part of the story. I really like it! It’s funny to think that before he didn’t ginga, couldn’t ginga, and now he’s the one who makes us work the different types of ginga so hard! aaaah, capoeira é muito legal mesmo! saudades…

 • dit :Cool, ces photos sont très belles, c’est d’ailleurs mon prochain sujet de sortie photo “les coquelicots”.Merci pour le fond d’écran, il est installé ! Oooh, super, ça me fait vachement plaisir que ça vous plaise, sérieux.

 • Slam dunkin like Shaquille O’Neal, if he wrote informative articles.

 • Interessant en goed geschreven artikel, Wilco! Goed om te lezen dat jouw expertise, advies en positieve energie alsmaar worden geraadpleegd door menig branche-genoot en anderen. Well done, keep up the good work! :)

 • Feride Gül diyor ki:Bence çok eksik bir yazı olmuÅŸ. Hediye rehberi deyince en az 100 çeÅŸit ürün sıralanması lazımdı. Birde bunları nereden satın alacağımızı söylerseniz süper olur. Böyle çok yalın kaldı bu

 • (53)“Dus jij houdt je aan de Islam als het voor jou positief/productief uitwerkt”Nee, ik denk niet dat hij dat bedoelde. Sommige mensen gebruiken de Shahada en de tabir als politieke slogan. Ik heb dit zelf zien gebeuren. Niet alleen vind ik dit heiligheidsschennis, maar ook heeft dit een negatieve invloed op de beeldvorming van de Islam.

 • Hallo Ingrid,Sie müssen noch gar nichts tun, da der Vermieter bis Ende 2012 Zeit hat, die Nebenkostenabrechnung für das Jahr 2011 zu erstellen (bei Abrechnung nach Kalenderjahr).Viele GrüßeDennis Hundt

 • 'Ne alkavat sulaa' on oikein, koska siinähän on KAKSI eli enemmän kuin yksi toimijaa. En sotkisi fysiikkaa ja kieltä ihan noin pitkälle keskenään! =D Muutenhan kaikki olisi monikkoa tyyliin *minä kirjoitamme, koska onhan ihmisessä juurikin kaikenlaista ainetta, vettä, atomia ja solua, hih.Luin juuri Hesarista Z-jutusta (muistaakseni), kuulosti omituiselta!

 • comentou em 11 de fevereiro de 2010 às 17:21. Ainda não provei nada disso. Ainda prefiro um peeling suave de vez em quando. Tenho medo de ficar com o rosto paralizado e sem expressão. Acho que o Botox, quando feito errado ou antes do tempo, acaba deixando a mulher com cara de mais velha do que é.BJssss!!!!!

 • This website makes things hella easy.

 • That’s a nicely made answer to a challenging question

 • How could any of this be better stated? It couldn’t.

 • Alright alright alright that’s exactly what I needed!

 • Pingback: Google()

 • Pingback: anal vibrator()

 • Pingback: bondage gear()

 • Pingback: sex costume ideas()

 • Pingback: pc games for windows xp()

 • Pingback: http://mer99furniture.com()

 • Pingback: pc games for windows 7()

 • Pingback: how to add physical intimacy()

 • Pingback: anal training kit()

 • Pingback: free download for windows 10()

 • Pingback: free download for windows 8()

 • Pingback: butt plugs()

 • Pingback: suction cup dildo()

 • Pingback: education()

 • Pingback: Century Bob Wavemaster Freestanding Punching bags()

 • Pingback: Lois Bell()

 • Pingback: YouTubers()

 • Pingback: bondage toy()

 • Pingback: bondage gear()

 • Pingback: Solo Masturbation()

 • Pingback: play online games on pc()

 • Pingback: hair loss clinic Singapore()

 • Pingback: ecu tuning files download()

 • Pingback: belladonnas pocket pussy()

 • Pingback: personal massagers()

 • Pingback: sex toys for women()

 • Pingback: oral sex mints()

 • Pingback: diy()

 • Pingback: دوربین مداربسته()

 • Pingback: ABS Module Intercooler()

 • Pingback: adult sex toy()

 • Pingback: gay anal sex()

 • Pingback: A\u0026E Black magic g-vibrator()

 • Pingback: pink sex toy()

 • Pingback: jbeatz()

 • Pingback: male sex toys()

 • Pingback: Adam and Eve Haul()

 • Pingback: adam and eve shopping()

 • Pingback: Best Vibrating Cock Ring()

 • Pingback: philippines men's tie dye jackets Factory()

 • Pingback: Adam and Eve Sex Toys()

 • Pingback: A\u0026E beginner's power pump()

 • Pingback: humor()

 • Pingback: Macho Stallion Erection Keeper()

 • Pingback: different type of vibrator()

 • Pingback: rubber duck sex toy()

 • Pingback: sexy babydolls()

 • Pingback: beginners butt plug()

 • Pingback: apps for pc download()

 • Pingback: free download for windows 7()

 • Pingback: free download for laptop()

 • Pingback: sauerkraut juice()

 • Pingback: Roaches()

 • Pingback: my first vibrator()

 • Pingback: pc games free download for windows()

 • Pingback: personal massager()

 • Pingback: adam and eve sex toys()

 • Pingback: adam and eve()

 • Pingback: male masterbator()

 • Pingback: Eve's Slim Pink Pleaser Vibrator()

 • Pingback: Vibrator Video Review()

 • Pingback: sex toy review()

 • Pingback: Sex Toy for Men()

 • Pingback: Google()

 • Pingback: What are Ben Wa Balls()

 • Pingback: Ultimate Triple Stimulator()

 • Pingback: Pattern Day Trader Rule()

 • Pingback: IT Purchasing()

 • Pingback: adam and eve toys()

 • Pingback: adam and eve sex toy shop()

 • Pingback: robert()

 • Pingback: Minikert()

 • Pingback: clínica de Internação()

 • Pingback: تعمیر لوازم خانگی()

 • Pingback: g spot stimulation()

 • Pingback: couples sex toy()

 • Pingback: realistic gay sex()

 • Pingback: sex cream()

 • Pingback: japan variety()

 • Pingback: century versys youth()

 • Pingback: vpn خرید پرسرعت()

 • Pingback: tech stocks()

 • Pingback: bullet sex toy()

 • Pingback: vibrating bullet()

 • Pingback: Cunnilingus()

 • Pingback: gay male toys()

 • Pingback: php web programming()

 • Pingback: خرید اپل ایدی()

 • Pingback: sex toys()

 • Pingback: kegel exercise balls()

 • Pingback: cheating partner()

Close
Podržite nas
Lajkujte našu FB stranicu!