Home / U FOKUSU / OVO JE OBJAVA RATA: Severna Koreja neće mirno posmatrati kako američki brodovi blokiraju poluostrvo! (VIDEO)

OVO JE OBJAVA RATA: Severna Koreja neće mirno posmatrati kako američki brodovi blokiraju poluostrvo! (VIDEO)

koreja- amerika- rat
Severna Koreja oštro je reagovala na najave Vašingtona o pomorskoj blokadi te zemlje.

„Potezi koje SAD vuče prema pomorskoj blokadi ni u kom slučaju ne mogu biti tolerisani, pošto predstavljaju grubo kršenje suvereniteta i nacionalnog ponosa jedne nezavisne države“, saopšteno je preko Centralne novinske agencije Koreje (KCNA).

„SAD otvoreno pokušava da preduzme mere pomorske blokade protiv Demokratske Narodne Republike Koreje (DNRK) i da uguši njenu ekonomiju u vreme mira. Ovo je samo deo njihovih planova da eskaliraju političku i ekonomsku blokadu protiv DNRK, oja traje već decenijama.

Citirajući definiciju invazije iz Londonskog ugovora i rezoluciju 3314 Ujedinjenih nacija, KCNA tvrdi da bi ovakva blokada protiv suverene države u vreme mira mogla da se okarakteriše kao „akt invazije i ilegalni čin“.

„Sada SAD trubi o pomorskoj blokadi, ne zadovoljavajući se najvećim ikada izvedenim vežbama nuklearnog rata na moru i u vazduhu i to nakon dostavljanja strateškog naoružanja na jug poluostrva. To je gnusni čin ratnih zločinaca, koji pokušavaju da gurnu situaciju u nekontrolisanu katastrofalnu fazu, koja samo jednim potezom može da preraste u otvoreni rat“, navodi se u saopštenju.

Reakcija Pjongjanga usledila je nakon izjave državnog sekretara SAD Reksa Tilersona da njegova zemlja ima sva prava da uvede pomorsku blokadu transporta svih dobara u i iz Severne Koreje, nakon testa balističke rakete Hvason-15, koji je izveden 29. novembra.

Pogledajte video:

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …