Home / U FOKUSU / POČINjE RAT?! Džaferi mobiliše albanske policajce i vojnike i šalje ih na Skoplje! Stižu i dobrovoljci iz Albanije!

POČINjE RAT?! Džaferi mobiliše albanske policajce i vojnike i šalje ih na Skoplje! Stižu i dobrovoljci iz Albanije!

siptari- albanci- kosovo- specijalci- policija- taci

 

Makedonija je na pragu rata pošto je Talat DŽaferi na prevaru izabran za predsednika Sobranja, nakon čega su pristalice pokreta za Zajedničku Makedoniju ušle u parlament i započeo je opšti haos.

Prema nezvaničnim saznanjima, komandiri policije albanske nacionalnosti dobili nalog da se u punoj opremi jave u glavni štab najveće albanske partije u Makedoniji DUI, odnosno njena mesna sedišta, radi odbrane poslanika albanske nacionalnosti.

Veliki broj poslanika, među kojima je i sam DŽaferi, još uvek se nalaze zarobljeni u konferencijskoj sali u Sobranju i njihova sudbina je, za sada, nepoznata.

Kako prenose mediji u Makedoniji, trenutno ima osam povređenih poslanika koji su prebačeni u Gradsku bolnicu u Skoplju. Od njih, sedam je primljeno sa povredom glave i jedan sa povredom kolena.

Policija u Makedoniji stala uz narod na ulicama ispred Sobranja, javio je dopisnik Pinka iz Skoplja Milenko Nedelkovski.

Prema nezvaničinm saznanjima Informera, u gradu Struga u kom žive isključivo Albanci, već se organizuju ozbiljne oružane formacije.

Kako se navodi, dobrovoljci iz Albanije koji su spremni da se bore za njihove ciljeve u Makedoniji već pristižu u taj grad.

Takođe, 113. albanska vojna brigada iz Tetova se mobiliše i kreće ka Skoplju da brani Talata DŽaferija.

Brojni zapadni lideri već su osudili nasilje u parlamentu, ali je izostala osuda državnog udara koji je uzrokovao upad građana u Sobranje.

(Pravda, Informer, Pink)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …