Home / U FOKUSU / Pol Krejg Roberts: Putin je u velikoj opasnosti, CIA sprema atentat!

Pol Krejg Roberts: Putin je u velikoj opasnosti, CIA sprema atentat!

Bivši asistent sekretara za ekonomsku politiku u Reganovoj administraciji, Pol Kreg Roberts, rekao je u četvrtak za “infowars” kako veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin u opasnosti i da bi CIA mogla da ga ubije.

snajperist

„Mislim da je Putin u veoma velikoj opasnosti od atentata“, rekao je Roberts.

„Nadam se da neće više šetati ulicama bez zaštite“.On je ubeđen da će predsednika ubiti CIA.

CIA je ubijala i pokušavala da ubije lidere brojnih država, među kojima su Koreja, Kina, Indonezija, Iran, Kambodža, Irak, Kostarika, Kuba, Južni Vijetnam, Dominikanska Republika, Libija, Liban, Panama, Avganistan, Pakistan i druge.

Prema rečima pisca Vilijama Bluma, koji je napisao knjigu o CIA-i pod nazivom “Killing Hope: U.S. Military and C.I.A. Interventions since World War II” (Ubijanje nade: Intervencije vojske SAD i CIA-e nakon Drugog svetskog rata), ova agencija je imala više od 50 pokušaja atentata.Kako je naveo New York Times 5. maja 2011. godine:

„U najmračnijim danima hladnog rata, agencija CIA je posvetila značajne resurse i kreativnost osmišljavanju nesrećnih slučajeva u kojima bi stradali inostrani lideri.

083467325765

Na listi za odstrel su bili Patrik Lumumba iz Kongoa, zatim Ngo Din Diem iz Južnog Vijetnama, Rafael Truhiljo iz Dominikanske Republike, ali i najpoznatiji od svih, Fidel Kastro sa Kube, koji je preživeo najmanje 8 pokušaja atentata CIA-e“.Inače, CIA je odskora okarakterisala svoj program atentata kao deo rata protiv terorizma.

Prema njihovom rečniku, pokušaj atentata je ustvari program „ciljanog ubijanja“.„Vremena su se promenila“, tvrdi Times. „Naš predsednik sada prekida redovne prenose kako bi najavio atentate“.Naravno, ako američka vlada ili CIA ubiju Putina, neće biti okrivljeni oni već neka divlja grupa ili teroristička organizacija.Pre nego što je počela ruska operacija u Siriji, čečenski vojni komandant Islamske države, Umar al Šišani, pretio je da će mu mete biti Putin i Rusija.

Bivši zvaničnik CIA-e je 2014. godine predložio da se Putin ukloni atentatom po potrebi, naročito ako bude predstavljao smetnju u strategiji Obamine administracije u Ukrajini.

Pogledajte video:

 

(Webtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …