Home / U FOKUSU / POMETNJA U PENTAGONU: Severna Koreja ima oružje na koje se do sada nije računalo- Ako bi eksplodiralo iznad SAD, ubilo bi 90% stanovništva!

POMETNJA U PENTAGONU: Severna Koreja ima oružje na koje se do sada nije računalo- Ako bi eksplodiralo iznad SAD, ubilo bi 90% stanovništva!

Tokom praznika Četvrti juli, severnokorejski lider Kim Džong Un je naradio testiranje nove unapređene rakete koju su zapadni analitičari ocenili sposobnom za interkontinentalno putovanje. ICBM, nazvana Hwasong-14, ili KN-14, je letela putanjom za koju američki stručnjaci za odbranu veruju da bi mogla ugroziti Aljasku ili delove Zapadne obale.

rakete- bombardovanje

To znači da je Pjongjang bliži razvoju sposobnosti da detonira nuklearni uređaj nad SAD, stvarajući elektromagnetni impuls (EMP) koji bi mogao izbrisati velike delove električne mreže, finansijskog sistema, i ključne infrastrukture koje kontrolišu brane, postrojenja za prečišćavanje vode i nuklearne elektrane.

Nije se sve ovo dogodilo u vakuumu. Dr Piter V. Praj, šef osoblja Kongresne EMP komisije koji je služio u Domu za oružane snage i CIA, istakao je u martovskoj kolumni, zajedno sa bivšim ambasadorom i direktorom CIA-e Džejmskom Vulsijem, da bi takvo oružje, ukoliko bi eksplodiralo direktno nad SAD, ubilo oko 90 odsto stanovništva.

Mejntrim mediji, i neki zvaničnici koji bi trebalo da imaju više znanja, nastavljaju da tvrde da Severna Koreja još uvek nema sposobnost da ostvari svoje pretnje da će napasti SAD nuklearnim oružjem. Lažno razuveravanje je pruženo američkom narodu o tome da Severna Koreja nije “demonstrirala“ da može da umanji nuklearnu bojevu glavu dovoljno da se može isporučiti raketom, ili izgradila vozilo za interkontinentalne balističke rakete (ICBM) sposobne da prodru u atmosferu da dignu u vazduh američki grad.

Ipak, svaka nacija koja je izgradila nuklearno oružje i rakete dugog dometa, kao što je to učinila Severna Koreja, lako može prevazići relativno jednostavnije tehnološke izazove umanjenja i dizajna vozila.

Zapravo, Kim je nedavno fotografisan kako pozira pored nečega što bi vrlo lako moglo biti umanjeno nuklearno oružje spremno da se montira na raketu.

I ne samo to, nego Severna Koreja takođe poboljšava svoju sposobnost lansiranja raketa sa podmornice. U aprilu 2016. godine, CNN je izvestio da su se sposobnosti Pjongjanga u ovom polju takođe dramatično poboljšale. “Spsobnost Severne Koreje za lansiranje sa podmornice je od vica postalo nešto veoma ozbiljno,“ rekao je jedan američki zvaničnik. “SAD to pomno posmatraju.“

U avgustu su NationalSecurity.news objavile da je Severna Koreja lansirala balističku raketu sa podmornice koja je putovala oko 500 kilometara, i odletela u identifikacionu zonu japanske vazdušne odbrane. Zvaničnici su pretpostavili da je ta raketa bila KN-11. Raketa je lansirana sa jedne od severnokorejskih podmornica Sinpo klase, koja može putovati 1.000 kilometara pod vodom, bez prekida. Ova pretnja je dovoljno stvarna da SAD, Južna Koreja i Japan povećavaju svoje veštine lova na podmornice.

Dodajte tome i činjenicu da SAD povećavaju svoje veštine raketne odbrane, kao i raspoređivanje sredstava raketne odbrane u Južnoj Koreji.

Ali, koliko je verovatan takav EMP napad od strane Severne Koreje? To zavisi od toga šta rade SAD i njihovi saveznici u regionu.

Predsednik Donald Tramp, sekretar odbrane Džejms Matis i državni sektretar Reks Tilerson su jasno stavili do znanja da Severna Koreja sa nuklearnim naoružanjem i sa sredstvima da ispali to oružje bilo gde iznad američkog tla, predstavlja jasnu i trenutnu opasnost za Ameriku i da to neće tolerisati. Dakle – preventivni vojni napad je opcija koju niko u Beloj kući ili administraciji nije isključio.

Mnogo toga bi trebalo da se dogodi pre toga – kao što je pridobijanje predsednika Južne Koreje Mun Džae-ina, koji mnogo više voli diplomatiju od sukoba u rešavanju pitanja Severne Koreje.

Ako bi se to dogodilo, većina stručnjaka za Severnu Koreju – i neki severnokorejski dezerteri – veruju da bi Kim lansirao sve što mu je preostalo, uključujući i nuklearno i hemijsko oružje. Usledio bi rat.

Webtribune.rs

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …