Home / U FOKUSU / POSTAJE SVE KRITIČNIJE: Saudijska Arabija ima atomsku bombu i preti da će je iskoristiti kao podršku za kopnenu invaziju i baciti na Siriju?!

POSTAJE SVE KRITIČNIJE: Saudijska Arabija ima atomsku bombu i preti da će je iskoristiti kao podršku za kopnenu invaziju i baciti na Siriju?!

iran- raketa- islamisti- muslimani- vojnici- džihadisti
Govoreći u intervjuu na televiziji, saudijski politički analitičar Danam Al Anzi je rekao da Saudijska Arabija poseduje nuklearnu bombu i da će je iskoristiti kao podršku za kopnenu invaziju ako to bude potrebno jer je trenutno ključno da sirijski predsednik Bašar el Asad napusti vlast.

On je rekao da su Saudijci nabavili nuklearnu bombu pre dve godine i da se njeno testiranje očekuje uskoro. On je takođe rekao da su supersile znale za to., izveštava Webtribune.rs

Iako je Saudijska Arabija zvanično negirala da poseduje program nuklearnog oružja i da se protivi nuklearnom oružju na Bliskom istoku, ona je isfinansirala vojni nuklearni program dobivši naučnu pomoć od SAD i Pakistana.

Saudijska Arabija je finansirala program nuklearnog naoružanja u Pakistanu još od 1974. godine, iako su SAD rekle da će biti posledica ukoliko Pakistan pošalje nuklearno oružje Saudijskoj Arabiji.

Krajem osamdsetih godina prošlog veka, Saudijci su tajno kupili nekoliko desetina CSS-2 balističkih projektila od Kine. Ovi projektili su slični ruskom 9K720 Iskander projektilu, dizajnirani su da nose nuklearne bojeve glave od 3 megatone i imaju domet do 12.000 kilometara.

Saudijski zvaničnici su upozoravali SAD da će nabaviti nuklearno oružje ukoliko se Iranu omogući da nastavi sa svojim nuklearnim programom.

Nakon postizanja nuklearnog sporazuma P5+1 zemalja sa Iranom, Saudijci su rekli da će i oni nabaviti nuklearno oružje.

Pošto Saudijska Arabija trenutno sprovodi vojne vežbe sa više od 300.000 vojnika u severnom delu države, a Turska gomila tenkove i vojsku na jugu svoje države, jasno je da će Sirija biti razorena za samo par sati ukoliko dođe do napada sa obe strane.

U tom slučaju, Rusija bi mogla da odgovori svojim taktičkim nuklearnim oružjem?!

(Webtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …