Home / U FOKUSU / POTVRĐENO, DOŠAO JE KRAJ SVIM BITKAMA: Rusi poseduju strašno oružje na novim principima fizike

POTVRĐENO, DOŠAO JE KRAJ SVIM BITKAMA: Rusi poseduju strašno oružje na novim principima fizike

rakete- bombardovanje

Zapad se plaši da je rusko oružje bazirano na novim principima fizike. Ruska vojska će pre ili kasnije primeniti novu vrstu oružja. Zapad strahuje od tog oružja više nego od svih ruskih nuklearnih raketa zajedno, saznaje se od ruskih vojnih insajdera.

NATO stalno optužuje Rusiju da krši Sporazum o eliminisanju raketa srednjeg ii kraćeg dometa. Istovremeno, NATO razvija nove vrste oružja jer Tomahavk krstareće rakete dalekog dometa mogu da se ubace u Mk-41 lansere koji se nalaze u bazama raketne odbrane u Rumuniji i Poljskoj.

U međuvremenu, Rusija nastavlja da radi na laserskom oružju. Ne tako davno je Valeri Kašin, generalni dizajner Korporacije za istraživanje i proizvodnju JSC biroa za mehaničko inženjerstvo izjavio kao odgovor na još jednu porciju optužbi od NATO-a da ruske Iskander rakete ne prevazilaze rang od 500 kilometara.

Istovremeno, Rusija već testira oružje bazirano na novim principima fizike. Na primer, rusko neutro oružje, razvijeno od strane ruskog istraživačkog instituta za automatizaciju nazvanom po N.L. Dukovom, nastavlja da se poboljšava.

Tehnologija nije još uvek poznata u Sjedinjenim Državama ali je protonski generator mnogo moćniji od lasera: samo jedan impuls će biti dovoljan za uništavanje nuklearnog reaktora ili nuklearne bojeve glave.

Lista takvog oružja uključuje takođe i takozvano plazma oružje koje može uništiti balističku raketu u vazduhu. Strućnjaci napominju da će proizvodnja kombatnih protonskih akceleratora biti uključena u državni program naoružanja za 2018.-2025..

Webtribune.rs

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …