Home / U FOKUSU / PUCA SAVEZNIŠTVO: Težak raskol Nemačke i SAD zbog Ukrajine i Rusije!

PUCA SAVEZNIŠTVO: Težak raskol Nemačke i SAD zbog Ukrajine i Rusije!

Članak u Der Spiegel-u ukazuje na to koliko je čitava situacija postala opasna. Slika o raspoloženju Vašingtona je veoma alarmantna, prikazujući stranu koja je spremna na rat koji evropske vlasti na čelu sa Nemačkom vide kao koban po Evropu.

web-tribune.com

Nedavno su u Der Spiegel-u objavljene važne informacije vezane za rusko-nemačke pregovore koji su doveli do sklapanja sporazuma u Minsku 12. februara 2015. godine.

Članak u Der Spiegel-u je bio tako napisan da se jasno moglo zaključiti da su informacije stigle iz kancelarije Merkelove, potvrdivši da je na neki način došlo do promene u nemačkoj politici i da Nemačka želi razrešenje konflikta u Ukrajini, priznajući da su Donbas i Krim izgubljeni za Ukrajinu i da se Ukrajina nikad neće pridružiti NATO-u ili EU.

Der Spiegel je sada objavio još jedan članak koji pokazuje do koje mere je došlo do razdora između Nemačke i SAD.

Za početak, važno je reći da ovaj članak sigurno potiče iz kancelarije Merkelove pošto su u nekoliko navrata iskorišćene fraze poput „nemački lideri u Berlinu su zapanjeni“, „nemačka vlada je na oprezu“, „prema izvorima iz kancelarije…“, „mnogi u kancelariji odmahuju glavom…“ itd.

On takođe pruža detaljne informacije do kojih je nemačka vlada došla preko nemačke obaveštajne službe, BND, a što sigurno ne bi bilo objavljeno bez dozvole nemačke vlade i same Merkelove.

U navedenom članku se može uočiti priča da vojno vođstvo NATO-a laže o razmerama umešanosti ruske vojske u Ukrajini kao deo zavere generala Bridlava i pomoćnice sekretara države, Viktorije Nuland, da se nastavi rat u Ukrajini, ovaj put sa američkim oružjem. Takođe, predsednik Obama je predstavljen kao izolovana i nesrećna ličnost koja je izgubila kontrolu nad vlašću SAD.

Mnogi analitičari nisu sigurni koliko bi važnosti trebalo pridati svemu ovome. Na kraju krajeva, alternativni mediji ponavljaju isto to već mesecima.

U svakom slučaju, poenta je da vlade SAD i Nemačke više ne odaju utisak savršenog jedinstva.

Poznato je da je na nedavnoj bezbednosnoj konferenciji u Minhenu Viktorija Nuland besno iskritikovala politiku Nemačke po pitanju Ukrajine na privatnom sastanku sa senatorima i diplomatama SAD. Članak iz Der Spiegel-a pokazuje da Nemačka uzvraća udarac.

Takođe, članak ukazuje na to koliko je čitava situacija postala opasna. Slika o raspoloženju Vašingtona je veoma alarmantna, prikazujući stranu koja je spremna na rat koji evropske vlasti na čelu sa Nemačkom vide kao koban po Evropu. Može se zaključiti da Nemci polako shvataju da su Amerikanci van svake logike.
Činjenica da je Vašington stavio „misiju obučavanja“ u Ukrajini na čekanje, označava da je Vašington morao da popusti pod pritiskom Nemačke i Evrope. Moguće je da je prava svrha članka u Der Spiegel-u upravo da podeli to razmišljanje sa javnošću.

Nameće se pitanje šta će Nemačka uraditi ako se Vašington ipak odluči na rat?

Ako se uzmu u obzir jačina članka u Der Spiegel-u i nedavni čvrsti stavovi Merkelove prilikom pregovora u Minsku, čini se kao vrlo verovatno da će se Nemačka, uprkos pritisku, na kraju usprotiviti ratu, isto kao što je bio slučaj sa ratom u Iraku. Ako zaista bude tako, moguće je da ćemo biti svedoci najveće podele u NATO-u u istoriji.

(Webtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …