Home / U FOKUSU / PUTIN POVUKAO PRVI POTEZ KAO ODMAZDU PREMA TURSKOJ: Dejstvo počinju, najopasniji avion na svetu i raketna krstarica “Moskva”!

PUTIN POVUKAO PRVI POTEZ KAO ODMAZDU PREMA TURSKOJ: Dejstvo počinju, najopasniji avion na svetu i raketna krstarica “Moskva”!

 brodovi-rat-okean
Naime, ruska raketna krstarica “Moskva” kreće ka obalama Siriji.

Reč je o broju čiji odbrambeni potencijal koji predstavlja ekvivalent sistemu S-300, saopštilo rusko ministarstvo odbrane. Pored toga Kremlj je doneo odluku da sve bombardere u operaciji u Siriji prate lovci!

Istovremeno, rusija je puvkla potez i na ekonomskom polju, pošto je jedna od najvećih ruskih turističkih agencija Natali turs, saopštila je da iz bezbednosnih razloga prestaje da prodaje aranžmane za Tursku. Koliki će to biti udar na Tursku ekonomiju postaje jasno ako se zna da najmanje 80 odsto turista u Turskoj čine Rusi

Natali turs je u saopštenju navela da će u svojim podružnicama u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama prestati da šalje turiste u Tursku zbog “nestabilne političke situacije”.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će incident u kojem su turske vazdušne snage oborile ruski avion, imati “značajne posledice” po odnose Rusije i Turske.

U saopštenju Natali tursa se takođe navodi Putinov nalog da se suspenduju svi letovi za Egipat iz bezbednosnih razloga posle obaranja aviona s ruskim turistima 31. oktobra nad Sinajskim poluostrvom.

Skoro 4,5 miliona Rusa je posetilo Tursku prošle godine, što je 12 odsto od ukupnog broja ruskih turista. Turska je time najčešća destinacija ruskih turista iza Nemačke.

(Informer.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …