Home / U FOKUSU / PUTIN ŠOKIRAO ŠIPTARE, PORUČIO ERDOGANU: Ako hoćeš raketni sistem S-400 zaustavi projekat „Velika Albanija”

PUTIN ŠOKIRAO ŠIPTARE, PORUČIO ERDOGANU: Ako hoćeš raketni sistem S-400 zaustavi projekat „Velika Albanija”

putin- erdogan

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je preko diplomatskih kanala svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu da odustane od podrške projektu „Velike Albanije“ ako želi da dobije raketni sistem S-400, javljaju ruski mediji.

Oni navode da Putin to namerava i lično da kaže Erdoganu, sa kojim se sastaje u petak u Moskvi.

Kako ruski mediji ističu, Putinov uslov za saradnju sa Turskom jeste da Erdogan obuzda Albance na Balkanu. Oni dodaju da ruski predsednik ima veoma jak adut u pregovorima sa Ankarom.

„Turska nema raketni sistem dugog dometa. Zbog toga već mesecima pregovara sa Rusijom o kupovini S-400. Ostalo je samo da se dve strane usaglase oko cene. Putin će upravo to iskoristiti u razgovoru sa Erdoganom“, otkrio je izvor iz Kremlja.

Erdogan je, inače, tokom prethodnih godina u više navrata izjavljivao da će turska vojska stati uz albansku braću ako to bude zatrebalo.

– Albanski narod ima pravo na samoopredeljenje. „Oslobodilačka vojska Kosova (OVK) nije teroristička organizacija, već izražava želju Albanaca da brane svoje zemlje – jedna je od Erdoganovih izjava.

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …