Home / U FOKUSU / PUTIN ŠOKIRAO ŠIPTARE, PORUČIO ERDOGANU: Ako hoćeš raketni sistem S-400 zaustavi projekat „Velika Albanija”

PUTIN ŠOKIRAO ŠIPTARE, PORUČIO ERDOGANU: Ako hoćeš raketni sistem S-400 zaustavi projekat „Velika Albanija”

putin- erdogan

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je preko diplomatskih kanala svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu da odustane od podrške projektu „Velike Albanije“ ako želi da dobije raketni sistem S-400, javljaju ruski mediji.

Oni navode da Putin to namerava i lično da kaže Erdoganu, sa kojim se sastaje u petak u Moskvi.

Kako ruski mediji ističu, Putinov uslov za saradnju sa Turskom jeste da Erdogan obuzda Albance na Balkanu. Oni dodaju da ruski predsednik ima veoma jak adut u pregovorima sa Ankarom.

„Turska nema raketni sistem dugog dometa. Zbog toga već mesecima pregovara sa Rusijom o kupovini S-400. Ostalo je samo da se dve strane usaglase oko cene. Putin će upravo to iskoristiti u razgovoru sa Erdoganom“, otkrio je izvor iz Kremlja.

Erdogan je, inače, tokom prethodnih godina u više navrata izjavljivao da će turska vojska stati uz albansku braću ako to bude zatrebalo.

– Albanski narod ima pravo na samoopredeljenje. „Oslobodilačka vojska Kosova (OVK) nije teroristička organizacija, već izražava želju Albanaca da brane svoje zemlje – jedna je od Erdoganovih izjava.

(Agencije)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …