Home / U FOKUSU / Putin upozorava Srbiju da na vreme zaustavi aktuelne proteste koji su početak planirane “Obojene revolucije”: Čuvajte se braćo, Zapad kod vas sprema haos!

Putin upozorava Srbiju da na vreme zaustavi aktuelne proteste koji su početak planirane “Obojene revolucije”: Čuvajte se braćo, Zapad kod vas sprema haos!

vladimir-putin2Vladajuća Jedinstvena Rusija (JR) pozvala je partijske partnere na Balkanu da se bore sa pokušajima “obojenih revolucija”, koje, kako je ocenila, sprovode spoljne sile zarad destabilizacije situacije na prostoru bivše Jugoslavije.

Takođe, Jedinstvena Rusija je pozvala te zemlje da slede iskustvo Rusije u suprotstavljanju “obojenim revolucijama”.

U saopštenju JR se navodi da je visoki funkcioner te partije Sergej Železnjak u susretu sa predstavnicima Srpskog pokreta Dveri i Demokratske partije Srbije u Moskvi “razmotrio pretnje širenja ‘obojenih revolucija’, takozvanih ‘nenasilnih promena režima’ na postjugoslovenskom prostoru, čiji je cilj destabilizacija socijalno-političke situacije u Srbiji, republici Srpskoj i Makedoniji”.

Železnjak je ocenio da je u “bivšoj Jugoslaviji, kao i u Ukrajini i u mnogim drugim zemljama, dobro poznato ko i kako inicira ‘nenasilne proteste’ i do kakvih tragičnih događaja oni dovode”, preneo je sajt JR.

“Savršeno je jasno da sadašnja serija protesta u Beogradu u kojoj su kao ‘posmatrači’ učestvovali predstavnici Stejt departmenta, kao i niz protesta u Banjaluci i Makedoniji, imaju jasne priznake operacije destabilizacije situacije na Balkanu, koju sprovode spoljne sile”, naveo je Železnjak.

“PROLEĆE” I “OTPOR”: Američki specijalac vodi proteste protiv Vučića

Navodi se da JR izražava “odlučan protest protiv takvih metoda, koje mogu da imaju kao posledicu nasilni scenario razvoja događaja”.

“Naša država i partija imaju uspešno iskustvo borbe sa takvim pokušajima mešanja u naše unutrašnje stvari”, rekao je Železnjak, dodajući da je Rusija posle masovnih protesta građana u Moskvi nakon parlamentarnih izbora 2011. godine donela niz ograničavajućih zakona.

Ukazao je da su ti zakoni uveli posebna pravila za NVO koje se “bave političkim radom i finansiraju se sredstvima iz inostranstva”.

“Neophodna je konsolidacija svih zdravih snaga društva na osnovu ideja i vrednosti koji okupljaju naciju i oslobađaju je od pokušaja nametanja tuđih rešenja spolja”, navode iz JR.

Inače, JR je saopštila da je sa partijama iz Srbije potpisala zajedničku deklaraciju.

Na marginama Kongresa JR je potpisala Deklaraciju sa osam političkih partija iz pet zemalja balkanskog regiona, koja se zalaže za stvaranje vojno neutralne teritorije u Jugoistočnoj Evropi.

(Beta)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …