Home / U FOKUSU / RAKETNI SISTEM S-300 STIŽE U SRBIJU: Putin i Vučić se dogovorili za rusku pomoć srpskoj vojsci

RAKETNI SISTEM S-300 STIŽE U SRBIJU: Putin i Vučić se dogovorili za rusku pomoć srpskoj vojsci

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Moskvi sa jednim od najmoćnijih svetskih lidera Vladimirom Putinom, a njih dvojica su razgovarali i o naoružanju.

Dogovorena je ruska pomoć srpskoj vojsci, pa će u našu zemlju stići najsavremenije rakete. Razgovaralo se i o aktuelnim političkim temama, a ruski predsednik je Vučiću čestitao pobedu na izborima.

Prema pisanju nekih medija, pregovara se o nabavci raketnog sistema S-300, koji naša vojska priželjkuje u svom arselanu već godinama.

Veruje se da će uz ovaj sistem nebo iznad naše zemlje štititi i drugi suvremeni arsenali oružja iz korpusa protivvazdušne odbrane.

Tako će Beograd dobiti ruske transportne i borbene helikoptere MI-24.

S partnerima iz Rusije razgovaralo i o saradnji u namenskoj industriji, čime bi Srbija povećala svoju razornu moć, a takođe i dobila mogućnost manervisanja.

Predviđeno je i da srpske haubice „nora“ dobiju točkove od „Kamaza“, dok bi srpsko oklopno vozilo „lazar 2“ bilo naoružano ruskim topovima 2A-42, kalibra 30 milimetara.

Da je Vučićeva poseta Moskvi značajna, potvrđuje i diplomata Vladislav Jovanović, koji kaže da treba što pre realizovati puno partnerstvo sa Rusijom kako bismo se zaštitili od međunarodnih pretnji.

(Telegraf)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …