Home / U FOKUSU / RAT PROTIV RUSIJE: Istočna Evropa će biti prva žrtva koju će Amerika priložiti na oltaru!

RAT PROTIV RUSIJE: Istočna Evropa će biti prva žrtva koju će Amerika priložiti na oltaru!

ratNATO sve više guta Evropu. Direktor Centra za geopolitičku ekspertizu i član Javne komore Rusije, Valerij Korovin, naveo je da je Evropa samo potrošni materijal američkih vojnih interesa, piše Webtribune.rs

U utorak su ministri odbrane 28 država članica NATO-a odobrili postavljanje bataljona saveza koji će se rotirati u Letoniji, Estoniji i Poljskoj. Postavljanje ovih snaga će početi u januaru 2017. godine.

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, rekao je ranije da će bataljoni u Poljskoj i u baltičkim državama biti pod komandom NATO-a i da će najveći deo jedinica činiti vojnici takozvanih „vodećih država“.

Tri od četiri bataljona će se sastojati od američkih, nemačkih i britanskih vojnika. Detalji će još biti razrađeni do samita saveza koji će se održati u Varšavi 8. i 9. jula.

Moskva je u više navrata izrazila zabrinutost zbog planova NATO-a i navela da to može ugroziti stratešku stabilnost u regionu.

Pres sekretar ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, naveo je ranije da Rusija ne predstavlja pretnju ni po koga, ali da će morati da odreaguje na delovanje Zapada.

Čak su i na Zapadu planovi NATO-a iskritikovani. Nemački kolumnista Johen Bitner je recimo naveo da savez pravi najveću grešku u istoriji. On veruje da izgradnja odbrambenog raketnog sistema u Evropi samo sluti na nevolju.

Nedavno je prva američka raketna odbrambena baza u Rumuniji postala operativna, a očekuje se da još jedna bude završena u Poljskoj 2018. godine. Valerij Korovin je istakao da je NATO alat u rukama SAD čiji je cilj da isprovocira i oslabi Rusiju.

„Morate razumeti da SAD stoje iza NATO-a i da posmatra svet kroz prizmu svojih interesa. NATO je neka vrsta alata, tj. podrazumeva korišćenje Evrope za provociranje Rusije i iniciranje perifernog vojnog konflikta“, rekao je Korovin.

Prema njegovom mišljenju, Evropi su američki stratezi dodelili ulogu žrtve.

„Evropa je za američke vojne interese potrošni materijal, žrtva koja se mora napraviti zarad unipolarnog, globalizovanog sveta koji se vrti oko SAD. To je sve isplanirano.

Istočna Evropa će biti prva žrtva koju će američke sile priložiti na oltaru“, veruje analitičar.

(Webtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …