Home / U FOKUSU / ROGOZIN ZAPADU: Gnusni ste i cinični, prvo ste bombardovali Srbiju, a sad je ucenjujete da se okrene protiv Rusije!

ROGOZIN ZAPADU: Gnusni ste i cinični, prvo ste bombardovali Srbiju, a sad je ucenjujete da se okrene protiv Rusije!

rogozin

Zamenik premijera RF Dmitrij Rogozin prokomentarisao je izjavu predsednika Nemačke da Beograd mora da bira između Brisela i Moskve, nazvavši politiku Zapada prema Srbiji “gnusnom i ciničnom”.

Ranije, šef vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegova zemlja teži da se učlani u EU, ali neće uvoditi sankcije prema Rusiji. Predsednik Nemačke Joahim Gauk je izjavio da Srbija mora da se opredeli za Brisel ili Moskvu.

“Prvo je Zapad raščlanjio Jugoslaviju, zatim nazvao Srbe glavnim krivcima u građanskom ratu, zatim bombardovao Srbiju, a sada je ucenjuje, tražeći da izda Rusiju i priključi ae sankcijama protiv nje.To je gnusna i cinična politika”, napisao je Rogozin u svojoj strani na Facebook.

Ranije, predsednik Državne dume Sergej Nariškin izjavio je, da je zahtev EU da se Srbija priključi antiruskim sankcijama – Njprostačka izjava”, koja nema ništa zajedničko sa principima suverene jednakosti zemalja, koje čine tu uniju.

(Glas Rusije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …