Home / U FOKUSU / RUSI PRIPREMAJU NOVO ČUDO OD TENKA- BESPILOTNU ARMATU

RUSI PRIPREMAJU NOVO ČUDO OD TENKA- BESPILOTNU ARMATU

Ministarstvo odbrane Rusije će nakon 2020. godine rešavati pitanje o zaključivanju velikih ugovora za kupovinu najnovijeg tenka „Armata“, izjavio je zamenik ministra odbrane Jurij Borisov.

„Državna testiranja će početi ove godine i nastaviće se do kraja 2019. Sve nove modele završićemo 2020. godine, a nakon toga ćemo donositi odluku o velikim ugovorima za serijsku proizvodnju“, rekao je Borisov koji je stigao u posetu fabrici „Uralvagonzavod“.

Prema njegovim rečima, za „Armatu“ se priprema novo oružje: „Završavaju se radovi na novim borbenim kompletima za tenkove“.

„Nije tajna da već imamo ugovor za eksperimentalnu i borbenu eksploataciju: dva bataljona tenkova ’Armata‘ i jedan bataljon teških pešadijskih borbenih vozila“, dodao je zamenik ministra.

Korporacija „Uralvagonzavod“ uskoro će javnosti pokazati i radove na bespilotnoj verziji najnovijeg tanka „Armata“, izjavio je generalni direktor Aleksander Potapov.

„Ne stojimo u mestu. Mislimo i radimo na tome. Kroz neko vremena ćete videti rezultate našeg razvoja“, rekao je Potapov.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …