Home / U FOKUSU / RUSI PRIPREMAJU NOVO ČUDO OD TENKA- BESPILOTNU ARMATU

RUSI PRIPREMAJU NOVO ČUDO OD TENKA- BESPILOTNU ARMATU

Ministarstvo odbrane Rusije će nakon 2020. godine rešavati pitanje o zaključivanju velikih ugovora za kupovinu najnovijeg tenka „Armata“, izjavio je zamenik ministra odbrane Jurij Borisov.

„Državna testiranja će početi ove godine i nastaviće se do kraja 2019. Sve nove modele završićemo 2020. godine, a nakon toga ćemo donositi odluku o velikim ugovorima za serijsku proizvodnju“, rekao je Borisov koji je stigao u posetu fabrici „Uralvagonzavod“.

Prema njegovim rečima, za „Armatu“ se priprema novo oružje: „Završavaju se radovi na novim borbenim kompletima za tenkove“.

„Nije tajna da već imamo ugovor za eksperimentalnu i borbenu eksploataciju: dva bataljona tenkova ’Armata‘ i jedan bataljon teških pešadijskih borbenih vozila“, dodao je zamenik ministra.

Korporacija „Uralvagonzavod“ uskoro će javnosti pokazati i radove na bespilotnoj verziji najnovijeg tanka „Armata“, izjavio je generalni direktor Aleksander Potapov.

„Ne stojimo u mestu. Mislimo i radimo na tome. Kroz neko vremena ćete videti rezultate našeg razvoja“, rekao je Potapov.

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …