Home / U FOKUSU / RUSI SE SPREMAJU ZA RAT- ZEMLJA SE TRESLA: Izvedena vanredna vojna vežba sa 9.000 vojnika i 55 vojnih brodova!- VIDEO

RUSI SE SPREMAJU ZA RAT- ZEMLJA SE TRESLA: Izvedena vanredna vojna vežba sa 9.000 vojnika i 55 vojnih brodova!- VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je početkom meseca vanrednu vojnu vežbu u Kalinjingradskoj oblasti, na krajnjem zapadu zemlje, koja je održana od 5. do 10. decembra, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

web-tribune.com

U saopštenju se navodi da je ta vanredna vojna vežba, u kojoj je učestvovalo 9.000 vojnika i više od 55 vojnih brodova, sprovedena kako bi se testirala borbena spremnost vojske u Kalinjingradu, ruskoj eksklavi koja graniči sa članicama NATO Litvarnijom i Poljskom, preneo je Rojters.

„U vežbi su učestvovale raketne trupe, artiljerija, mehanizovana pešadija, vazduhoplovne snage, mornarica, izviđačke jedinice, jedinice za komunikaciju i logistiku, kao i borbeni i transportni vojni avioni, helikopteri i brodovi Baltičke flote“, saopštio je Generalštab ruske vojske.
Rusija je održala veći broj vanrednih vojnih vežbi otkad su se odnosi sa Zapadom naglo pogoršali usled ukrajinske krize, a zvanična Moskva je više puta kritikovala nagomilavanje snaga NATO u blizini ruskih granica.

Sa druge strane, zvanični Kijev i Zapad tvrde da su neke od vojnih vežbi izvedenih na zapadnoj ruskoj granici, u blizini granice sa Ukrajinom, imale za cilj da povećaju pritisak na Kijev i izraze podršku proruskim snagama na istoku Ukrajine.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …