Home / U FOKUSU / RUSKI PROTOJEREJ UPOZORAVA PRAVOSLAVNE- Vatikan je organizator Evromajdana, u toku je frontalni napad na pravoslavlje!

RUSKI PROTOJEREJ UPOZORAVA PRAVOSLAVNE- Vatikan je organizator Evromajdana, u toku je frontalni napad na pravoslavlje!

0878746574
Protojerej Vladimir Vigiljanskij, koji služi pri hramu Svete Tatjane Moskovskog državnog Univerziteta, u intervjuu za rusku Pravdu, rekao je da je „Vatikan jedan od organizatora Evromajdana“, ističući da se „Vatikan približava granicama Rusije“.

Poziv na ustanovljenje evharistijskog zajedničarenja među grčko-katoličkom i pravoslavnom ukrajinskom autokefalnom crkvom od strane arhiepiskopije Harkovsko-Poltavske Ukrajinske autokefalne pravoslavne crkve je znak da će katolička unija nastaviti prodiranje na istok, kaže protojerej Vigiljanskij.

Protojerej Vigiljanskij je poručio pravoslavnima da se „dobro zamisle“.

„Nažalost, moramo konstatovati da su raskolnička Ukrajinska pravoslavna crkva Kijevskog partijarhata, kao i pomenuta Ukrajinska autokefalna pravoslavna crkva i Ukrajinska grčko-katolička crkva, podržali Evromajdan i zločinjenja prema sveštenstvu Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovskog patrijarhata.“ – kaže moskovski protojerej.

500Protojerej Vladimir Vigiljanskij

Vatikan je jedan od organizatora Evromajdana, a sve je ispolitizovano i vernici ne vide šta se dešava, pa čak su mnogi vernici i oduševljeni što je Filaret, arhiepiskop Ukrajinske pravoslavne crkve Kijevskog partijarhata, javno pozivao na „ubijanje Moskovljana“.

Sve što se dešava je velika tragedija pravoslavlja i pravoslavnih, kaže protojerej Vigiljanksij.

(Pravda)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …