Home / U FOKUSU / S-500 superioran i ruskom sistemu S-400 i najnovijoj verziji američkog Patriot-a! Istovremeno otkriva i gađa do 10 balističkih ciljeva!

S-500 superioran i ruskom sistemu S-400 i najnovijoj verziji američkog Patriot-a! Istovremeno otkriva i gađa do 10 balističkih ciljeva!

rakete- rusija- s 500

Rusija sprema proizvodnju novih zenitno-raketnih sistema S-500 koje će njene odgovarajuće jedinice početi da dobijaju od početka 2016 godine – objavio je načelnik protivvazdušne odbrane ratne avijacije general Viktor Gumenij.

Prema njegovim rečima, S-500 će biti u stanju da delimično rešavaju u zadatke vazdušno-kosmičke odbrane i da pariraju i hipersoničnom oružku protivnika.

Rusija je u julu uspešno testirala antirakete velikog dometa kojima će S-500 takođe biti naoružan.

S-500 je u stanju da istovremeno otkriva i gađa do 10 balističkih „ciljeva” koji lete brzinom do 7 kilometara u sekundi. A takođe hipersonične krstareće rakete.

S-500 će po borbenim mogućnostima znatno nadmašivati i ruski zenitno-raketni sistem S-400 „Trijumf” i njegovog američkog konkurenta PAC-3 – najnoviju verziju raketno-zenitnog sistema Patriot.

(Fakti)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …