Home / U FOKUSU / SAD NAPALE RUSIJU HIBRIDNIM RATOM: Zapaljeni, Kazahstan, Evropa, Turska, Jermenija, na redu je Rusija

SAD NAPALE RUSIJU HIBRIDNIM RATOM: Zapaljeni, Kazahstan, Evropa, Turska, Jermenija, na redu je Rusija

ratUkrajinski trupe otpočele su granatiranje Donjecka. Operativna komanda DNR upozorava na velike provokacije koje spremaju Ukrajinci:

“Situacija u pravcu Donjecka ima tendenciju da se pogorša. Ukrajinska strana se već nekoliko dana priprema da sprovede provokacije velikih razmera, osmišljene da opravdaju neuspeh Kijeva da ispuni svoje obaveze prema Sporazumima iz Minska i neuspeha u izboru lokalnih vlasti”, navodi se u saopštenju.

Noću je ukrajinska vojska granatirala Donjeck. Nedavno je više od 30 artiljerijskih sistema, tenkova i minobacača bilo preseljeno na borbene položaje 58. specijalne motorizovane pešadijske i 128. specijalne planinsko-pešadijske brigade Vojnih snaga Ukrajine.

Tokom noći 19-20. jula, izbile su borbe na celoj liniji razdvajanja sa ukrajinskim snagama.

Ranije, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, Aleksandar Turčinov, najavio je spremnost da se na dnevni red SNBO stavi pitanje nametanja vanrednog stanja u vezi sa “opasnim tendencijama” pogoršanja situacije u Donbasu. Ukrajina se priprema za eskalaciju sukoba, kao što je prethodno upozoravala ruska strana.

Svrha delovanja pro-zapadne ukrajinske vlade u Donbasu je da se prekine mirovni proces iz Minska i implementira hibridni rat širokih razmera na granici sa Rusijom. Istovremeno, američke mreže su aktivirane u Kazahstanu, Evropi, Turskoj (puč), Jermeniji. Treba očekivati napade i u samoj Rusiji.

(Katehon)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …