Home / U FOKUSU / Savetnik Donalda Trampa otkrio: Hilari od Vučićeve vlade, ucenom, uzela dva miliona dolara, FBI pokreće istragu!

Savetnik Donalda Trampa otkrio: Hilari od Vučićeve vlade, ucenom, uzela dva miliona dolara, FBI pokreće istragu!

Rodžer Stoun, poznati lobista i savetnik u kampanji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, do 8. avgusta prošle godine, izjavio je u popularnoj emisiji Infowars da je FBI pokrenuo postupak protiv Hilari Klinton zbog optužbi da je „ucenom“ uzela dva miliona dolara kako bi Barak Obama primio u posetu srpskog predsednika.
500
Novac za kampanju Hilari prikupljan je i preko Klinton fondacije. Da podsetimo, FBI je pokrenuo drugu istragu protiv Klintonove, deset dana uoči izbora.

Direktor FBI Džejms Komi je obavestio Kongres da je pronašao još oko 1.000 mejlova u računaru supruga saradnice Hilari Klinton, koji je pod istragom za pedofiliju.

Isti računar koristila je i njegova žena, pa su otkriveni mejlovi Hilari Klinton sa službenom sadržinom u vreme dok je bila državni sekretar (januar 2009 – februar 2013).

Stoun je govorio upravo o ovom slučaju.

– Ja znam da je FBI ponovo otvorio istragu protiv Hilari na osnovu mejlova koje je razmenjivala sa saradnicom. U njima je navedeno da je ucenjivala Srbiju za dva miliona dolara.

Cilj je bio da se predsednik Srbije sastane s Obamom. Upravo to je prouzrokovalo da se ponovo otvori istraga i to su mejlovi na koje je direktor FBI Džejms Komi mislio (u obaveštenju Kongresu).

Otkrića Vikiliksa su sada od skoro drugorazrednog značaja u odnosu na ovaj sanduk s blagom u kojem su još i silovanja dece, žrtvovanja, satanski rituali, trgovina maloletnicima… – rekao je Stoun.

Nijedan srpski predsednik, uključujući Borisa Tadića, nije se zvanično sreo s Obamom. Tomislav Nikolić je bio na sahrani Nelsona Mandele u Južnoj Africi u isto vreme kada i Barak Obama. Nikolić je takođe bio i na molitvenom doručku u Beloj kući, gde bi svakako bio pozvan.

Premijer nije video Obamu

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić nije krio svoje simpatije prema Klintonovima. On je učestvovao u septembru na forumu Fondacije Klinton u Americi samo dve nedelje pre prve TV debate koju je Hilari imala s Donaldom Trampom.

Tamo se sreo s njenim mužem Bilom, predsednikom SAD, koji je naredio bombardovanje Srbije.

Kasnije je na konstataciju novinara RTS-a da pruža podršku Hilari Klinton u trenutku kada njen rejting opada, odgovorio da je to uradio zato što je pametan.

Premijer Vučić u zvaničnoj poseti Vašingtonu bio je u junu prošle godine. Potpredsednik Džozef Bajden nije ga primio zbog smrti sina, a državni sekretar Džon Keri jer je polomio nogu.

Obamu Vučić nije video, ali se sastao sa njegovom savetnicom za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, koju je nazvao trećim čovekom Amerike i Kerijevom pomoćnicom Viktorijom Nuland.

Potom je održao konferenciju za medije u kojoj nisu učestvovali američki predstavnici, a srpski mediji pratili su premijerovo putovanje uz uobičajene fraze o odličnom dočeku i odjeku.

Uplatnice ne lažu: Borko Stefanović

Lider Levice Srbije, Borko Stefanović kaže da Aleksandar Vučić trebalo da se izjasni pred građanima o navodima Rodžera Stouna.

Stefanović, bivši funkcioner Demokratske stranke, kaže da niko u DS-u, a naročito Boris Tadić, nije imao te pare.

– Režimski mediji za ovo već optužuju DS, ali je lako utvrditi istinu ako se pogledaju uplatnice Klinton fondaciji, pa neka istragu sprovedu u SAD – kaže Stefanović za „Vesti“.
On ističe da je Vučić shvatio da se širom Srbije na internetu gleda snimak njegovog susreta sa Bilom Klintonom.

– Vučić prati svoju popularnost i zna da je to nepovoljno po njega, pa lopticu prebacuje Tadiću i DS-u. Međutim, ne može ništa da se sakrije, jer trag novca mora da postoji.

Vučić pokušava da skrene pažnju sa sebe na drugog, a koliko znam najčešće se ne ide u Klinton fondaciju bez kotizacije. Ako je uplate bilo, pitanje je samo da li je privatna ili iz budžeta i Vučić to treba da odgovori – rekao je Stefanović.

Borko Stefanović kaže da se kod Amerikanaca dešava da kažu predsednik kada misle na premijera.
– Njihov politički sistem je drugačiji i funkcija premijera je nepoznanica u svakodnevici – pojašnjava Stefanović.

Prelivanje novca šefu kampanje

Vučić se samim učešćem u kampanji jednog predsedničkog kandidata, prema oceni pokreta Dosta je bilo, kockao položajem Srbije, a cenu plaćaju građani.

– Odluka da govori na konferenciji Fondacije Klintonovih, uoči izbora u SAD, otvara pitanje cene njegove pogrešne i arogantne politike, pošto je Donald Tramp postao predsednik – navode u DJB.

Ovaj pokret je krajem avgusta izneo dokumentovane tvrdnje da je Vlada Srbije u 2012. i 2013. papreno platila za lobiranje Podesta grupi, čiji je osnivač Džon Podesta bio šef izborne kampanje Klintonove.

Mada je ministarstvo spoljnih poslova to demantovalo, DJB je uzvratio da kao dokaz poseduju uplatnice Podesti.

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …