Home / U FOKUSU / Savetnik predsednika Srbije optužio ministarku Zoranu MIhajlović da je odgovorna za kvar aviona!

Savetnik predsednika Srbije optužio ministarku Zoranu MIhajlović da je odgovorna za kvar aviona!

Za kvar na vladinom avionu, kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić krenuo u posetu papi Franji, savetnik predsednika Republike Oliver Antić u razgovoru za Danas optužio je isključivo potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu Zoranu Mihajlović.

oliver-antic

Antić tvrdi i da pratioci predsednika, koji su bili u avionu u trenutku kvara, nisu ugrozili reputaciju institucije predsednika Republike prepričavanjem svojih utisaka, koji su u najvećem delu javnosti ocenjeni kao preterani i suvišni, i istakao da je predsedniku Nikoliću bio ugrožen život, za šta odgovornost snosi Mihajlović.

Nesumnjivo da je došlo do kvara motora, sve je to sada utvrđeno, da je avion izgubio visinu, i tako redom. Uzročna veza između kafe i prestanka rada motora je potpuno izmišljena i nema nikakve veze. Isticati neku kafu, a prestao je da radi motor, to je neozbiljno, kazao je Antić.
Prema njegovim rečima, činjenica da je motor prestao da radi znači da se on ozbiljno ne održava i pitanje je da li je sve rađeno u skladu sa propisima.

Pored toga, istakao je Antić, utvrđeno je da naš Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nema kontrolora za letelice lir džet i falkon, i iako je naloženo da se to ispravi, to nikada nije urađeno.
U nadležnosti je ministarke saobraćaja Mihajlović da uvede te kontrolore i bilo bi dobro da se ona malo pozabavi svojim poslom, kazao je Antić.

Na pitanje da li misli da su putnici koji su bili u avionu malo preterali sa opisima, Antić je rekao da je jedino važno da je život predsednika bio ugrožen zbog toga što nadležno ministarstvo, koje vodi Mihajlović, nije poštovalo procedure i reagovalo na propuste na koje joj je bilo ukazano.

(Fonet)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …