Home / U FOKUSU / ŠEF RUSKIH TAJNIH SLUŽBI objavio alarmanto upozorenje (VIDEO)

ŠEF RUSKIH TAJNIH SLUŽBI objavio alarmanto upozorenje (VIDEO)

patrusev

Strane obaveštajne službe pojačale su pokušaje da destabilizuju Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

To je poruka s jučerašnjeg sastanka Saveta za bezbednost Ruske Federacije u Astrakanu.

– Destruktivne aktivnosti stranih specijalnih službi, čiji je cilj destabilizacija Rusije i političke, ali i društvene situacije u zemlji, drastično su pojačane – poručio je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta za bezbednost RF.

On je podsetio da su ukrajinske vlasti već objavile da su organizovale sabotaže po Rusiji, a da slične napade tek treba očekivati.

– Situaciju karakteriše pojačan nivo terorističkih i ekstremističkih pretnji.

Radikalni nacionalisti i religijske grupe predstavljaju veliku pretnju, kao i ekstremistički manifesti na internetu.

Osim toga, moguće je da su se državljani Rusije koji su se borili na strani terorista u Siriji sada vratili u zemlju – poručio je Patrušev.

– Posebni napadi dešavaju se na informatičkom polju. Međutim, problem je što je znanje stručnjaka za bezbednost o informatici slabo.

Od svih eksperata zaduženih za zaštitu poverljivih informacija, samo šest odsto njih je prošlo specijalizovanu obuku na polju informatičke bezbednosti – rekao je šef tajnih službi.

Patrušev je naglasio da su ruski agenti u 2016. godini sprečili dva teroristička napada, a dogodilo se 119 terorističkih i 110 ekstremističkih kriminalnih dela.

Američki stručnjak za sajber-bezbednost Džoel Harding tvrdi da su jučerašnje priče o sabotaži i subverziji laž i da je reč o „fabrikovanju neprijatelja koji ne postoji kako bi se napravila spoljna pretnja i time skrenula pažnja naroda s korupcije u zemlji“.

Pogledajte video:


(Kurir)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …