Home / U FOKUSU / Šešelj minirao CIA operaciju „Orao“ otkrivši imena i telefone agenata, i zato žele hitno da ga strpaju u Hag! (VIDEO)

Šešelj minirao CIA operaciju „Orao“ otkrivši imena i telefone agenata, i zato žele hitno da ga strpaju u Hag! (VIDEO)

Haški tribunal zahteva od srpskih vlasti da Vojislav Šešelj, lider radikala, bude hitno isporučen u pritvorsku jedinicu u Hagu, a to je sve usledilo svega dan posle konferencije za štampu na kojoj je Šešelj pružio informacije o, kako kaže, tekućoj operaciji CIA i MOSAD-a pod nazivom „Orao“. Srpske vlasti i srpske bezbedonosne strukture nisu demantovale navode koje je izneo Šešelj, iako je Šešelj na konferenciji dao i mobilne telefone agenata CIA i MOSAD-a, što jasno ukazuje da nije reč o praznoj priči.

seselj

Hag traži da Šešelj bude isporučen do 26. maja.

Precizne informacije koje je izneo Šešelj su fascinantne, a ukoliko pretpostavimo da su tačne, onda sa velikom sigurnošću može da se tvrdi i da je novi zahtev Haga zapravo dirigovan iz Vašingtona upravo zbog raskrinkavanja operacije američke obaveštajne službe CIA.

Šešelj je rekao da su u periodu od oktobra do decembra 2014. godine u Beograd stigla dva vrhunska agenta.

„Jedan je iz Tel Aviva i dvostruki je agent koji radi i za MOSAD i za CIA. On je u Beograd došao pod imenom Majkl Baum“, naveo je Šešelj.

„Ne zna srpski jezik i za to mu je kao podrška dodeljen Naser Pacoli, inače rođak Bedžeta Pacolija, najbogatijeg Albanca koji živi u Luganu, u Švajcarskoj. Naser Pacoli odlično govori i engleski i srpski, kao i albanski naravno kao svoj maternji jezik.“ – kaže Šešelj.

Prema navodima Šešelja, oni sprovode operaciju „Orao“ koja podrazumeva odabir ciljeva za terorističke napade na teritoriji Srbije.

Obojica ovde borave kao biznismeni i imaju logističku podršku američke ambasade, a koriste šifrovane satelitske telefone za komunikaciju sa svojim centrima u Vašingtonu i Tel Avivu, kaže lider radikala.

Različito se predstavljaju u zavisnosti kako procene sagovornika. Kod nekog se predstavljaju kao zastupnici kompanije Filip Moris, kod nekog kao trgovci vojnom opremom i naoružanjem, a kod nekog kao hotelijeri koji traže lokacije za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu, naveo je predsednik SRS.

„Bili su na preko 50 adresa. Sretali se sa zvaničnicima u ministarstvima, sa različitim biznismenima, trgovcima cigaretama, kafom, nekretninama…“ – rekao je Šešelj.

Šešelj je izneo mnoštvo preciznih i detaljnih informacija, a kolika je mogućnost da Hag povlači Šešelja nazad u pritvor upravo zbog ovih infromacija, ostaje na stručnim licima da procene.

Šešelj tvrdi da su za pet meseci boravka u Srbiji, ovi agenti organizovali obučavane teroriste koji su stizali iz zapadnih zemalja, te da su posle pet meseci otišli iz zemlje bez ijednog poslovnog ugovora, iako su se predstavljali kao biznismeni.

Šešelj je naveo i adrese hotela u kojima su boravili. Lider radikala tvrdi da samo u Beogradu ima oko 150 terorista, ali da su po celoj Srbiji organizovane grupe od po dvadeset i trideset terorista, te da su u planu teroristički napadi sa velikim brojem žrtava.

Predsednik SRS je istakao da će Aleksandru Vučiću na predstojećoj poseti Vašingtonu biti nametnute različite stvari koje se tiču ubrzavanja implementacije Briselskog sporazuma, ali i okretanje protiv Rusije, tj. usaglašavanje spoljne politike sa Evropskom Unijom. On je danas prokomentarisao zahtev iz Haga ponavljajući da se dobrovoljno neće predati, te istakao da ostaje da se vidi kako će postupiti Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.

Šešelj nije rekao ništa o izvorima od kojih dobija ovakve detaljne i precizne informacije o američkim i izraelskim agentima.

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …