Home / U FOKUSU / Severna Koreja se sprema za NUKLEARNI RAT: Amerika poslala svoje B-1B bombardere

Severna Koreja se sprema za NUKLEARNI RAT: Amerika poslala svoje B-1B bombardere

nosac-brodova-koreja

Severna Koreja optužila je danas Sjedinjene Američke Države da guraju Korejsko poluostrvo na ivicu nuklearnog rata nakon što su dva američka bombardera održala zajedničke vežbe sa vazduhoplovnim snagama Južne Koreje i Japana.

Severna Koreja je saopštila da su američki bombarderi izveli „vežbu bacanja nuklearne bombe na veće mete“ na njenoj teritoriji u isto vreme dok Tramp i drugi „američki ratni huškači“ pozivaju na preventivne nuklearne udare na Pjongjang.

„Bezobzirna vojna provokacija gura situaciju na Korejskom poluostrvu ka ivici nuklearnog rata“, objavila je severnokorejska zvanična novinska agencija KCNA, prenosi Rojters.

Dva američka supersonična bombardera B-1B dopremnjena su u ponedeljak na Korejsko poluostrvo tokom zajedničke vežbe američkih i južnokorejskih i japanskih vazdušnih snaga.

Američke vzduhoplovne snage navele su u saopštenju da su bombarderi poletli iz Guama da bi učestvovali u zajedničkim vežbama američkih, japanskih i južnokorjeksih vazdušnih snaga.

Prema rečima portparola južnokorejskog Ministarstva odbrane Muna Sang-gjuna, dopremanje američkih bombardera bilo je odgovor na provokaciju Severne Koreje i pretnju, koju predstavlja njen nuklearni i raketni program, preneo je Rojters.

(Kurir.rs/Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …