Home / U FOKUSU / SOROŠ PONOVO NAPADA RUSIJU: Spreman na veliki ulog u obojenu revoluciju protiv Putina!

SOROŠ PONOVO NAPADA RUSIJU: Spreman na veliki ulog u obojenu revoluciju protiv Putina!

sorosRadi “svrgavanja režima u Rusiji” – dva prevaranta se zbližila. Obojica su avanturisti i obojica su spremni na zločin zarad strasti povezane sa mogućnošću gomilanja kapitala.

A kada su kamate desetostruke – tu nikakve kočnice ne postoje

Soroš je u Lndonu izjavio da predviđa pretvaranje Rusije u svetsku silu. Istovremeno je predvideo i rušenje Evropske unije.

Otkud ovakvi komplimenti od, do juče još, vatrenog mrzitelja Rusije i “putinskog režima”? Odgovor je na površini.

Džordž Soroš je ponovo odlučio da igra na visoke uloge. A njegova nova igra je – Rusija

Hodorkovski takođe igra izuzetno riskantno. Izgleda je krenuo – na sve ili ništa.

Jer, ako bude blefirao potencijalno uništenje države u Rusiji – po modelu iz 1917. i 1991. godine – to će vrlo brzo biti otkriveno, a tada će mu kućni pritvor u bezmalo rodnom Krasnokamensku izgledati kao hotel na južnoj obali Francuske.

Jer Soroš, prevare ne prašta.

Za samim Džordžom Sorošem odavno „plače” američko ministarstvo pravde. Međutim, za sada je Vašingtonu stari prevarant potreban. Ko će inače za SAD odrađivati prljave poslove?

Piše: Aleksej MARTINOV, politikolog

ŠTA je zajedničko “Otvorenoj Rusiji” Mihaila Hodorkovskog sa Džordžom Sorošem – poznatim međunarodnim finansijskim špekulantom, multimilijarderom, rođenim u predratnoj Mađarskoj i osnivačem fonda pod svojim imenom?

Na prvi pogled, čini se – ništa. Ali, pažljivije gledajući, videćemo vezu – jedva primetnu, ali jaku kao kevlarskanit.

Hodorkovski po staroj navici svoj novac, koji mu je preostao posle svih konfiskacija, ne voli da troši. A u Londonu javno najavljeni projekat još jedne “ruske revolucije-2017” zahteva ozbiljna sredstva.

Soroš, kao što je poznato, takve “političke” investicije realizuje, i to vrlo rado.

Stvar je u tome što on nije samo međunarodni finansijski špekulant, već i poznati inspirator obojenih revolucija.

Od 1989. godine, upravo se Džordž Soroš vodi kao jedan od glavnih sponzora “plišanih” revolucija u istočnoj Evropi.

Soroš je za svoj groš sproveo “ružičastu revoluciju” u Gruziji 2003. godine. Istina, 2004. godine, tokom “narandžaste revolucije” u Ukrajnini kontrolni paket nije uspeo da dobije. Međutim, 2014. godine je sa zadovoljstvom kompenzovao neuspeh od pre jedne decenije.

U svim slučajevima, rezultat je isti: uništenje državnih struktura i milionska dobit struktura koje su pod kontrolom Soroša, ostvarena na račun pada valute.

U poslednje vreme u projektu pripreme “svrgavanja režima u Rusiji” – dva prevaranta su se zbližila. Obojica su avanturisti i obojica su spremni na zločin zarad strasti povezane sa mogućnošću gomilanja kapitala. A kada su kamate desetostruke, tu nikakve kočnice ne postoje.

Govoreći pre nekoliko dana kod svog prijatelja na manifestaciji “Otvorene Rusije”, starac Soroš je izjavio da predviđa pretvaranje Rusije u svetsku silu. Istovremeno je predvideo i rušenje Evropske unije.

Otkud ovakvi komplimenti od, do juče još, vatrenog mrzitelja Rusije i “putinskog režima”?

Odgovor je na površini. Džordž Soroš je ponovo odlučio da igra na visoke uloge. A njegova nova igra je – Rusija.

Treba napomenuti da prethodni projekat poznatog prevaranta u Ukrajini ubrzano propada. Pa, ne mogu sve prevare da donesu hiperprofit.

Čak i kada se izvuče uloženo – i to je nešto.

Međutim, Džordža Soroša ništa ne može da poremeti. Sigurno mu ne smetaju ni protivrečnosti sopstvenih izjava.

U svom nedavnom članku u britanskom listu The Guardian, on ležerno podiže histeriju u Londonu: navodno, “crni petak” će vam se desiti već sutradan nakon referenduma, ako izglasate izlazak Velike Britanije iz EU!

Stari lisac priprema finansijsko tržište – “Britanci će izazvati pad funte na nivo evra, i većina stanovništva će jednostavno osiromašiti”.

Pre samo dve nedelje, isti taj Soroš je javno govorio da će se “po svoj prilici, EU raspasti zbog migrantske krize, kontinurianih teškoća sa Grčkom i potencijalnog izlaska Velike Britanije”.

I da izlazak Britanije može izazvati opšti egzodus, i raspad Evropske unije će u tom slučaju biti praktično neizbežan.

Na prvi pogled: dve kontradiktorne rečenice. Neko će u njima videti uobičajene igre jednog špekulanta. Međutim, Soroš zna svoj posao.

U kontekstu izjava Džordža Soroša o Rusiji i njegovih odnosa sa Hodorkovskim, moguće je pretpostaviti da je Mihail Borisovič u svom karakterističnom maniru odlučio da ne troši svoj “pošteno ukradeni” i jedva sačuvani novac na “revoluciju u Rusiji”. Po svemu sudeći, Hodorkovski radi ono što ona najbolje zna: navodi na plen „masnog buržuja” Soroša.

Očigledno, uspeo je da ubedi starca da uloži nekoliko stotina miliona i da će revolucija u tom slučaju biti u njihovom džepu, a sa njom i sve ostalo, tako drago starčevm srcu: finansijsko i berzansko tržište velike zemlje. I, kreditna linija je već otvorena.

Prvi korak, po zamisli koncesionara, treba da se desi na predstojećim parlamentarnim izborima u septembru, na kojima će, kako se obojica nadaju, uspeti da uvedu dosta svojih kandidata u Državnu Dumu iz lagera “Otvorene Rusije” Mihaila Hodorkovskog.

U ovom kontekstu postaju jasni mnogi potezi odbeglog prodavca i bivšeg oligarha na međunarodnoj areni, koji unutar ruskog političkog polja traže određene krivine.

Hodorkovski igra izuzetno riskantno i izgleda da je krenuo na sve ili ništa.

Ali, njegovo blefiranje sa potencijalnim uništenjem države u Rusiji po modelu iz 1917. i 1991. godine vrlo će brzo biti otkriveno, a tada će mu kućni pritvor u bezmalo rodnom Krasnokamensku izgledati kao hotel na južnoj obali Francuske. Jer Soroš, prevare ne prašta.

Druga stvar je što za samim Džordžom Sorošem odavno „plače” američko ministarstvo pravde. Međutim, za sada je Vašingtonu stari prevarant potreban. Ko će inače za SAD odrađivati prljave poslove?

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …