Home / U FOKUSU / Specijalne službe SAD-a spremaju „ukrajinski scenario“ u Mađarskoj!

Specijalne službe SAD-a spremaju „ukrajinski scenario“ u Mađarskoj!

Gabor Vona, predsednik partije „Za bolju Mađarsku“ (Jobik), čiji skupovi su inače u Vojvodini zabranjivani kao neofašistički i nezakoniti, gostovao je na kanalu „Rossia 24″ i izjavio da specijalne službe SAD-a spremaju u Mađarskoj „ukrajinski scenario“.

protesti 23

On je dao intervju u kojem je objasnio svoje stanovište i o pitanjima vezanim za Rusiju, rusko-mađarske odnose, te posebno rat u Ukrajini, a rekao je da su oni iz Mađarske došli u Rusiju da se sretnu sa ruskim političarima i privrednicima sa ciljem da upoznaju rusku javnost i elitu sa trenutnom političkom situacijom u Mađarskoj.

Vona je istakao da specijalne službe, kako kaže, spremaju „ukrajinski scenario“ u Mađarskoj. On je takođe ocenio da su odnosi Rusije i Mađarske u uzletu, napomenuvši da je potpisan i sporazum putem kojeg Rusija odobrava Mađarskoj kredit od 10 milijardi evra.

Jobik je jedna od političkih organizacija koja zauzima poziciju među najboljim strankama u parlamentu Mađarske, ali i koja ima i tri člana u Evropskom parlamentu.

Predstavlja jednu od organizacija koje su ušle u EU parlament u talasu porasta nacionalističkog opredeljenja na izborima, zajedno sa drugim „desničarskim“ organizacijama po Evropi poput Nacionalnog fronta u Francuskoj i Marin Le Pen.

Le Penova je odbila saradnju i mogućnost zajedničke saradnje u EU parlamentu sa Jobikom i još nizom sličnih organizacija.

Vlada Srbije je zabranjivala u više navrata skupove Jobika u Vojvodini, upravo zbog neofašističkih ideja, te antisrpskog govora mržnje.  Jobik održava bliske odnose sa određenim hrvatskim neonacističkim organizacijama koje otvoreno veličaju lik Ante Pavelića, šefa monstruozne NDH i vođe ustaškog pokreta.

(Pravda)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …