Home / U FOKUSU / SRBIJA SPREMA NOVU JSO: 1.500 RAMBO RATNIKA moći će u svakom trenutku DA SPREČI UDAR NA NAŠU ZEMLjU!

SRBIJA SPREMA NOVU JSO: 1.500 RAMBO RATNIKA moći će u svakom trenutku DA SPREČI UDAR NA NAŠU ZEMLjU!

vojska-srbije-rat

Ovog leta biće formirana posebna vojna jedinica sačinjena od najobučenijih, iskusnih specijalaca koji u svakom trenutku mogu da zaštite Srbiju od napada… Vučić najavio da će biti obučeni i naoružani kao američki ‘Rambo specijalci’.

Vojska Srbije ovog leta formiraće posebnu jedinicu sačinjenu od najobučenijih i najiskusnijih specijalaca, koji u svakom trenutku mogu da zaštite Srbiju od bilo kakve agresije.

Elitna formacija brojaće 1.500 najboljih vojnika naoružanih najmodernijim oružjem i opremljenih po modelu „vojnika 21. veka“.

Sprečiti udar na Srbiju

Glavno naoružanje u novoj jedinici koja se u Vojsci kolokvijalno naziva ‘Rambo junit’, kako saznajemo, biće prva srpska automatska modularna puška koja ima izmenjivu cev sa dva kalibra (7,62 mm i 6,5 mm „grendel“) i predstavlja poslednju generaciju automatskih pušaka.

Osim puške, koja prednjači u odnosu na sve dosad viđeno, vojni specijalci dobiće i najsavremeniju balističku zaštitu i optiku.
Očekujem da se svake godine obučavaju novi vojnici, što bi svakako ojačalo dosadašnje vojne snage
Bojan Dimitrijević, vojni analitičar.

Koliko dobro će vojnici zapravo biti opremljeni i obučeni, najbolje govori najava Aleksandra Vučića, koji je u intervjuu za TV Pink preksinoć rekao da će novi specijalci biti kao američki „Rambo specijalci“.

Glavni zadatak ove jedinice, objašnjavaju naši izvori, biće da 24 sata budu spremni za svaku akciju.
– Ideja je da posle prvih 1.500 specijalaca do kraja godine dobijemo još toliko posebno obučenih vojnika. Svi će proći najrigorozniju obuku, poput američkih „Foka“ ili ruskih specijalaca „Alfa“.

Oni će dobiti najkvalitetniju i najskuplju opremu i oružje. Nijedna vojska u regionu još nije napravila ništa slično – prenosi naš sagovornik.
Kako saznajemo, najava osnivanja nove srpske specijalne jedinice digla je na noge bezbednosne strukture u regionu, a pogotovo šiptarske političare na Kosovu.

– Albanci u južnoj pokrajini već su digli buku kod svojih zapadnih saveznika. Njihova panika ide toliko daleko da su čak nekim ljudima u Vašingtonu i Briselu preneli „pouzdane informacije“ da Beograd sprema iznenadni napad i osvajanje Kosova!?!

Tači i ekipa, naime, tvrde da će specijalci izvesti neku vrstu blickrig akcije i preko noći zauzeti sever Kosova do reke Ibar – prenosi Informerov sagovornik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će naša zemlja već u septembru imati 1.500 najboljih specijalaca u regionu.

– S određenim brojem obučenih pripadnika policijskih jedinica, ovi vojnici će u svakom trenutku biti spremni da prihvate ne samo borbu protiv terorizma već i svaki drugi udar na Srbiju. Oni će biti ne samo obučeni nego i najsavremenije opremljeni. Nijedan vojnik u svetu neće imati bolju opremu – naglasio je Vučić.

Specijalna brigada

Vojni analitičar Bojan Dimitrijević ocenjuje da su ovo sjajne vesti i da je dobijanje najsavremenije opreme za specijalce veliki pomak.

– Reč je o najboljoj opremi za specijalnu brigadu. Nadam se da će u narednom periodu i ostali vojnici biti opremljeni na adekvatan način. Naravno, očekujem da se svake godine

obučavaju novi vojnici koji će se kasnije pridružiti specijalcima, što bi svakako znatno ojačalo naše vojne snage – zaključuje Dimitrijević.

Činjenice o novoj pušci srpskih specijalaca

* 30 metaka je kapacitet magazina za municiju
* 7,62 mm je jedan od kalibara puške
* 6,5 mm „grendel“ kalibar omogućava manji trzaj puške
* puška ima teleskopski preklapajući kundak od polimera.

(Izvor: Informer.rs)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …