Home / U FOKUSU / STIGLA PORUKA IZ MOSKVE: Svim silama sprečićemo prevrat i obojene revolucije u Srbiji!

STIGLA PORUKA IZ MOSKVE: Svim silama sprečićemo prevrat i obojene revolucije u Srbiji!

putin

Vladimir Putin kaže da će Moskva sprečiti ‘obojene revolucije’ u državama članicama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), u kojoj naša zemlja ima status posmatrača… Podržaćemo naše partnere na svaki mogući način, obećao je ruski lider

Predsednik Vladimir Vladimirovič Putin obećao je da će svim silama sprečiti pokušaje sprovođenja „obojene revolucije“ i rušenja ustavnog poretka i legitimne vlasti u Srbiji!

Ruski lider je poručio da će Moskva svojim saveznicima pomoći da zaustave izrežirane skupove koji trebaju da dovedu do prevrata i nasilnog preuzimanja vlasti.

Konkretno, Putin je obećao pomoć svim državama koje čine Organizaciju Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), a u kojoj Srbija od 2013. godine ima status posmatrača.
Sagovornici Informera smatraju da je ruski lider ovom porukom pre svega hteo da pošalje podršku legalno izabranoj vlasti u Beogradu i ubedljivoj pobedi Aleksandra Vučića, protiv koga već 11 dana traju takozvani spontani protesti.

Preti krvoproliće

Putin je naglasio da je Moskva svesna „raznih teorija koje se sprovode u različitim delovima sveta, što dovodi do ozbiljne destabilizacije na tim prostorima“.
– Ne treba više dozvoliti ništa slično tome.

Mi ćemo se potruditi da se u Rusiji ponašamo na odgovarajući način i da istovremeno podržimo naše partnere u ODKB na svaki mogući način – naglasio je Putin u intervjuu za rusku televiziju Mir 24, a preneo je „Sputnjik“. Taj ruski portal navodi da su u poslednjih 25 godina u svetu organizovane čak 24 „obojene revolucije“.

– To je zajedničko ime procesa promene vlasti kao što su ‘ružičasta revolucija’ u Gruziji, ‘tulipanska’ u Kirgiziji, ‘narandžasta’ u Ukrajini, ‘jasminova’ u Tunisu i ‘lotosova’ u Egiptu. One obično počinju mirnim skupovima i prerastaju u žestoke sukobe. Cilj takvih akcija, koje su uglavnom izazvane spolja, jeste smena državnog vrha – navodi se u analizi „Sputnjika“.

Lako do nasilja

Ako se protesti omasove, lako je pokrenuti nasilje, a Putin to veoma dobro zna

Božidar Delić, general u penziji

Komentarišući ove navode, general Božidar Delić kaže da su „obojene revolucije“ na kraju uvek obojene krvlju nevinog naroda.

– Predsednik Putin najbolje zna da je mnogo bolje sprečiti nego lečiti… Kad je reč o protestima u Srbiji, brine me ta ‘spontanost’ i to što ne znamo organizatore, mada ih naslućujemo. Ako se protesti omasove, lako je pokrenuti nasilje. Zato stalno treba opominjati građane da ne dozvole da budu izmanipulisani – upozorava Delić.

Borba za slobodu

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje smatra da Putin veoma dobro uviđa da su ‘obojene revolucije’ opasnost za demokratski izabrane vlasti koje nisu po volji zapadnih agenata.

– To smo imali prilike da vidimo od Tunisa, Libije, Egipta, preko Makedonije i Rumunije, pa sada do Srbije. Kada i ako Zapad uspe da negde dovede marionete na vlast, ta zemlja je okupirana. Putin je na ovaj način poslao poruku demokratski izabranim vlastima u Srbiji da brane slobodu i da će imati podršku Rusije… – zaključuje Deđanski.

(Informer)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …