Home / U FOKUSU / STRAŠNA PRIČA! Rusi otkrili: MILO TAČIJU PRAVI „VOJSKU KOSOVA“!

STRAŠNA PRIČA! Rusi otkrili: MILO TAČIJU PRAVI „VOJSKU KOSOVA“!

Milo Đukanović i Hašim Tači sklopili tajni pakt, tvrdi ruski ‘Sputnjik’! Albanci u Crnoj Gori glasaće za DPS, a na Kosovu će predstavnici ‘crnogorske manjine’ podržati osnivanje tzv. „vojske Kosova“

vucic- djukanovic- rama

Crnogorski vladar Milo Đukanović i predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači sklopili su tajni pakt o formiranju takozvane ‘vojske Kosova’, tvrdi odlično obavešteni ruski ‘Sputnjik’!

Đukanović i Tači, tvrde ruski novinari, postigli su dogovor da Albanci u toj državi glasaju za Milov DPS, a da Priština prizna „crnogorsku nacionalnu manjinu“ u lažnoj državi Kosovo i da im poslaničko mesto u parlamentu.

Tako bi Šiptari, tvrde upućeni, obezbedili tri od potrebna četiri manjinska glasa za transformaciju postojećih Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u ‘vojsku Kosova’!

Nagradiće ih funkcijama

Prema ovim navodima, Hašim Tači i Kadri Veselji nagradiće ‘lojalne Crnogorce’ funkcijama u Skupštini.

„Đukanović i Tači još uoči izbora u Crnoj Gori postigli su dogovor. Albanci iz Crne Gore glasaju za Milove, a zauzvrat se Crnogorcima sa Kosova priznaje pravo manjinske zajednice i oni dobijaju poslaničko mesto, što širom otvara vrata za formiranje kosovske vojske. Partija Hašima Tačija, kojom rukovodi Kadri Veselji (DPK), obezbedila je tri od četiri manjinska glasa za izglasavanje takozvanog ‘zakona o formiranju vojske Kosova’.

Dva su obezbeđena ranije – jedan iz bošnjačke zajednice, a drugi iz srpske (nije sa liste Srpska). Za ove poslanike predviđene su funkcije u parlamentu čim bude oformljen. Treći glas očekuje se od Crnogoraca sa Kosova, čim Tači proglasi ukaz o priznanju crnogorske zajednice“, piše „Sputnjik“.

Borojević: Milo ‘pere’ biografiju

Analitičar Saša Borojević kaže da Đukanović pokušava da „opere“ svoju prošlost.

– Đukanović je dobio dva uslova da bi kupio slobodu. Prvi je da se okrene protiv Rusije tako što će ući u NATO, a drugi je da se okrene protiv Srbije. Biti protiv naše zemlje danas je odskočna daska za napredovanje… – smatra Borojević.

I dok niko od zvaničnika u Crnoj Gori i Srbiji juče nije hteo da komentariše ove navode, general Božidar Delić kaže da su „prijateljski odnosi“ između Albanaca i Crnogoraca jači nego ikada.

– Milo Đukanović već godinama politički preživljava zahvaljujući podršci Albanaca, pa sada tu pomoć očigledno treba nekako i da vrati. Komunikacija između njega i Hašima Tačija vrlo je prijateljska i oni to uopšte i ne kriju. Crna Gora se ulaskom u NATO pakt definitivno svrstala na stranu srpskih neprijatelja, dakle, i Albanaca. Međutim, bilo kakva takozvana „vojska Kosova“ formalno se ne može stvoriti bez saglasnosti i dozvole Srba iz pokrajine. Ili bar to nikako ne bi smelo da se dogodi! – upozorava Delić.

Stranci imaju interes

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić, s druge strane, smatra da su mogući strani pritisci, ali da pojedinci ne mogu narušiti dobre odnose Srbije i suseda.

– S obzirom na to da im Beograd ne nanosi štetu, ne vidim razlog zašto bi se Crnogorci udruživali protiv nas. Međutim, moguće je da je reč o stranom uticaju i pritisku lobista, kojima odgovara nestabilnost na Balkanu. Najbitnije je, ipak, da je to volja i stav samo nekolicine pojedinaca, a da narod ne deli njihovo mišljenje… – zaključuje Petrić.

Činjenice o Kosovskim bezbednosnim snagama

* 21. januara 2009. godine osnovane KBS

* 2.500 vojnika čini aktivni sastav KBS

* 800 vojnika je u rezervnom sastavu KBS

(Informer.rs)

 

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …