Home / U FOKUSU / Strelkov: Veliki napad Ukrajinaca će biti kada Putin bude bio u Njujorku!

Strelkov: Veliki napad Ukrajinaca će biti kada Putin bude bio u Njujorku!

Bivši ministar odbrane Narodne republike Donjeck (DPR), Igor Strelkov, izneo je kratko predviđanje vojne situacije na osnovu lične analize dostupnih podataka.

strelkov

Ukrajinska vojska trenutno završava sa pripremanjem snaga za planiranu ofanzivu.

Na mestima koja su odabrana za glavni napad (na jugu Donjecka), procenjuje se da je superiornost ukrajinskih snaga u odnosu na oružane snage Novorusije čak pet puta veća.

Ukrajinska vojska već istražuje položaje vojske Narodne republike Lugansk (LPR), a to čine profesionalne grupe izviđača. U istraživanje položaja je uključen veliki broj dronova i druge opreme za elektronsko ratovanje.

Dostupna vojska Oružanih snaga Ukrajine (UAF) je dovoljna da se „korpusi narodnih boraca“ poraze za jednu ili dve nedelje, a smatra se da će već prvog dana da se probiju do važnijih komunikacionih sistema.

Ofanziva bi mogla da ima „uopšteni“ karakter (pri čemu je cilj da se dođe do granice sa Rusijom i da se unište republike) ili „ograničeni“ (cilj je da se preuzme vitalna infrastruktura na jugu DPR bez koje će parcijalna ekonomska autonomija Donbasa biti nemoguća).

Napad bi mogao da se očekuje pre jeseni, što znači da UAF imaju još najviše mesec i po dana.

Pošto oni žele da završe glavnu operaciju do početka jeseni, početak napada se može očekivati između 20. i 25. septembra. Ukoliko ofanziva ne počne u tom periodu, može se očekivati zamrzavanje trenutnog statusa do početka zime.

Međutim, odlaganje operacije, iako je moguće, nije mnogo verovatno pošto opadajuća ekonomska i politička situacija u Kijevu ne garantuju da će jednako jaka prilika postojati i šest meseci kasnije.

Najpogodniji trenutak za napad će biti odlazak Vladimira Putina u Njujork na zasedanje Generalne skupštine UN 20. septembra. Na taj način će nastati masovni pritisak takozvane „međunarodne zajednice“.

Podsetićemo vas samo da su „Rat 8. avgusta 2008. godine“ i „Revolucija dostojanstva“ počeli u trenutku kada je Vladimir Putin bio van Moskve (u Kini i na Olimpijskim igrama u Sočiju).

(Webtribune.rs)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …