Home / U FOKUSU / SVE JE SPREMNO: Kijev započinje rat pre proleća, napašće Ruse sa armijom od 100.000 vojnika!

SVE JE SPREMNO: Kijev započinje rat pre proleća, napašće Ruse sa armijom od 100.000 vojnika!

Jedan od lidera kijevske „partije rata” – sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov – izjavio je da će Ukrajina „uskoro biti u stanju da Rusiji suprotstavi armiju od 100.000 vojnika i oficira”.

ukrajina- vojnici

„Tu armiju ćemo moći da mobilišem u kratkom roku, čim Rusija protiv nas započne kontinentalni rat” – „otvorio je dušu” Turčinov.

Istovremeno se oglasio i prvi ministar odbrane Donjecke Republike Igor Strelkov koji je upozorio da je ukrajinski napad na Donbas na proleće „veoma veorvatan”.

„Možda će do napada – naglasio je Strelkov – doći i ranije! Zapravo, oni će udariti čim procene da su napad dovoljno spremni i da neće naići na pravi otpor. Kijev računa da će na proleće biti u stanju da porazi ne samo ustaničkim snagama Donbasa, nego i svima koji bi im mogli priteći u pomoć”.

Pri tom je još podvukao: „Po mojoj proceni, Ukrajina ne želi samo nadmoć nad snagama Donjecke i Luganske Republike jer je već i sada ima. Možda i sedmostruku po osnovnim vidovima naoružanja i po broju ljudi pod oružjem. Ukrajina želi nadmoć i nad ruskim jedinicama koje bi mogle stupiti na teritoriju Novorosije da bi je zaštitile”.

Strelkov je, inače, procenio: „Rat će se završiti tek kad jedna od strana odnese pobedu. Da Ukrajina želi ikakav kompromis – već donela zakon koji bi ruski jezik proglasio za drugi državni. A još bi bar pristali na razgovor o federalizaciji Ukrajine. Kijev se i dalje drži nacističke politike formirane na Majdanu.”

„Dakle, rat će se završiti ili porazom kijevske hunte i realnim uspostavljanjem države Novorosije ili porazom Novorosije, a sa njom i Rusije i nastankom unutrašnje smute. Stvari ovako stoje i od njih se ne može pobeći. Što pre to bude shvaćeno u Donjecku, Lugansku i Moskvi – to će biti više šansi da u tom ratu pobedimo. Tu varijante ne postoje” – zaključio je Strelkov.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …