Home / U FOKUSU / SVE KRITIČNIJE: Američka vojska počela sa postavljanjem raketnog štita u Južnoj Koreji- Kina istog trenutka poručila od Rusa S-400

SVE KRITIČNIJE: Američka vojska počela sa postavljanjem raketnog štita u Južnoj Koreji- Kina istog trenutka poručila od Rusa S-400

thaad- rakete- sistem- amerika- usa- sad

Američka vojska dovezla je na lokaciju u Južnoj Koreji, na kojoj treba da bude postavljen sistem antiraketne odbrane THAAD, šest kamionskih prikolica u kojima se nalazi radarska i druga oprema, zbog čega su izbili sukobi policije i lokalnog stanovništva, prenosi Jonhap.

Lokacija antiraketnog štita je na terenu koji je do sada korišćen za golf u okrugu Seongđu.

Rojters THAAD naziva “kontroverznim” sistemom i navodi da se njegovo postavljanje dešava u trenutku visokih tenzija vezanih za raketni i nuklearni program Južne Koreje.

Navodi se da su se SAD i Južna Koreja dogovorile da postave THAAD kao odgovor na severnokorejske pretnje o lansiranju raketa, ali da Kina kaže da će to učiniti malo na odvraćanju Severne Koreje od njenih planova, ali da će destabilizovati regionalnu bezbednosnu ravnotežu.

(Tanjug)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …