Home / U FOKUSU / SVEDOK: Tači je naređivao da se ubijaju „špijuni Srbije“ a Amerika je to plaćala!

SVEDOK: Tači je naređivao da se ubijaju „špijuni Srbije“ a Amerika je to plaćala!

U Nastavku sudskog procesa za ratne zločine „Drenica 2“ osoba nazvana kao „Svedok A“ izjavila je da je Hašim Tači naređivao optuženom Sulejmanu Selimiju da ubije ljude označene kao špijune Srbije, kao i da je za to „plaćala Amerika“.

albanija uck ovk03

Osumnjičeni u ovom procesu su bivše vođe OVK, među kojima ambasador Kosova u Albaniji Sulejman Selimi i predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku.

„Svedok A“ je, odgovarajući na pitanje Selimijevog advokata Gregorija Smita potvrdio ono što je ranije rekao u istrazi – da je „učitelj Selimija bio Hašim Tači“.

„Hašim Tači je naredio njemu (Sulejman Selimiju) da ubije te ljude (označene kao špijune Srbije) tada, a to čini i dalje“, rekao je svedok, a prenosi prištinski „Ekspres“.

Potom je „Svedok A“ upitan od predsednika sudskog veća Dariusa Silickog opisao do detalja kako je izgledala soba za zadržavanje u selu Likovce koje se nalazi u opštini Srbica, odgovarajući da je u toj sobi video svih deset optuženih u ovom procesu.

On je rekao da je ta lica poznavao i ranije te mu zbog toga nije bilo teško da ih identifikuje.

U sudskom procesu „Drenica 2“, „Svedok A“ je, odgovarajući na pitanje Selimijevog advokata Smita rekao da su mu četiri pripadnika OVK rekli da ih Amerika plaća da ubiju špijune.

Ovu izjavu „Svedok A“ je bio dao 11. avgusta, a advokat Gregori Smit je pitao da li je to istina.

„Ovde u sudnici ste rekli da su lica koja su vas tukla rekla da su plaćeni iz Amerike da ubiju špijune. Da li ste tako rekli?“ pitao je Selimijev advokat.

„Da, gospodine“, kratko je odgovorio svedok.

„Ko vam je rekao to?“, upitao je advokat.

„Rekli su mi Sulejman Selimi, Hisni Tači, Zećir Demaku i Jahir Demaku. Takođe su mi rekli da uzimaju po 500 nemačkih maraka mesečno da bi ubili špijune“, rekao je „Svedok A“.

Svedok je rekao da su mu Sulejman Selimi i još trojica iz OVK rekli da su sebe obezbedili i ako Srbija dobije rat, s ozbirom da bi ih u tom slučaju odveli u Ženevu.

Advokat Sulejmana Selimija se žalio da nema zapisnik sa prošlih sudskih zasedanja a predsednik sudskog veća je naredio da se zapisnik štampa i da se preda odbrani, prenose prištinski mediji.

(Tanjug)

 

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …