Home / U FOKUSU / SVET NA IVICI KATASTROFE: SEVERNOKOREJSKA NUKLEARNA RAKETA PALA U JAPANSKO MORE- Očekuje se odgovor Amerike!

SVET NA IVICI KATASTROFE: SEVERNOKOREJSKA NUKLEARNA RAKETA PALA U JAPANSKO MORE- Očekuje se odgovor Amerike!

500

Severna Koreja testrala je još jednu balistički raketu, saopštila je južnokorejska vojska. Američki zvaničnici tvrde da je testiranje završeno neuspešno.

Raketa je ispaljena sa teritorije u blizini Pjongjanga u jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

CNN navodi da je verovatno u pitanju raketa srednjeg dometa KN-17. Lansirana je sa sa uzletišta Bukčang i letela je oko 30 do 40 kilometara pre nego što je pala u more.

Pojedini američki izvori su za “Rojters“ naveli da se testiranje završilo neuspešno. CNN prenosi potvrdu američkih zvaničnika da je raketa pala u Japansko more.

Do lansiranja rakete došlo je u momentu pojačanih tenzija između Pjongjanga i Vašingtona, a Pjongjang se još nije zvanično oglasio.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je samo nekoliko sati pre toga u SB UN naveo da je vojna opcija i dalje na stolu kada je u pitanju Pjongjang i nuklearni program Severne Koreje

(Agencije)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …