Home / U FOKUSU / TAČI POZVAO SVE NA MOBILIZACIJU: „Spremite se za Srbiju, napokon počinje konačno razrešenje!“

TAČI POZVAO SVE NA MOBILIZACIJU: „Spremite se za Srbiju, napokon počinje konačno razrešenje!“

siptari- albanci- kosovo- specijalci- policija- taci

Hašim Tači izjavio je u utorak da Kosovo u odnosima sa Srbijom „čekaju teški dani“ i da je potrebna „politička i građanska mobilizacija u suprotstavljanju takvim aktivnostima Srbije“.

Hašim Tači ubeđen da u Briselu sledi konačno razrešenje u pregovorima sa Srbijom

– Svi treba da se mobilišemo – kako politički, takođe i u građanskom smislu – da se suočimo sa pritiscima koje će Srbija vršiti na Kosovu, jer je njihov plan podela Kosova i prisajedinjenje severa Srbiji. Mi to nikako nećemo dozvoliti – rekao je Tači je u izjavi za agenciju Beta.

On je rekao da će se Kosovo tim pritiscima i provokacijama odupreti snagom ustavnih rešenja i koristeći sve raspoložive ustavne i zakonske mogućnosti.

– To ćemo danas jasno reći i predstavnicima Evropske unije i mi nećemo dozvoliti da se dovede u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Kosova – kazao je Tači iz Brisela uoči današnjeg sastanka delegacija Srbije i Kosova.

Tači je rekao da današnji sastanak u Briselu predstavlja „otvaranje poslednjeg poglavlja“ u razgovorima sa Srbijom koje će rezultirati uzajamnim priznanjem.

Ocenio je da nema potreba da se dve zemlje vraćaju na sporazum o normalizaciji odnosa iz 2013. godine, od kada su neki sporazumi ostvareni, a drugi su na putu sprovođenja, već treba gledati napred i učiniti sve što je moguće na normalizaciji odnosa između dve zemlje.

– Srbija treba da prestane s teškim provokacijama koje čini protiv Kosova, kao što su nalozi za hapšenje, voz i zid u Mitrovici – kazao je on.

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …