Home / U FOKUSU / „TERMINATOR 2“ PRVI PUT DOPREMLJEN U SIRIJU: Asad dobio oružje koje ni Rusi još nemaju u svom oružanom sastavu! (VIDEO)

„TERMINATOR 2“ PRVI PUT DOPREMLJEN U SIRIJU: Asad dobio oružje koje ni Rusi još nemaju u svom oružanom sastavu! (VIDEO)

500

Početkom ove nedelje, predsednik Sirije Bašar al Asad posetio je rusku vojnu bazu Hmejmim u Latakiji.

Tokom ove posete, Asad je imao priliku da vidi oružje koje je prvi put dopremljeno u Siriju – BMPT-72 poznatiji kao „Terminator 2“, rusko borbeno vozilo koje se, još uvek, ne nalazi čak ni u sastavu oružanih snaga Rusije.

Borbeno vozilo koje je prikazano na fotografiji specijalno je prilagođena modifikacija „Terminatora“, koja će se, po svemu sudeći, uskoro naći na sirijskom frontu.

Vozilo je opremljeno sa dva 30-milimetarska raketna bacača, uz kupolu „Terminatora 2“ sa četiri rakete „Ataka-T“, dometa 6 kilometara, dva 30-milimetarska topa i mitraljezom PKTM, kalibra 7,62.

„Terminator“ je opremljen i najnovijim „Relkit“ reaktivnim eksplozivnim oklopom, kao i osmatračkim sistemima poslednje generacije.

Ruska vojska zatražila je 19. juna od UralVagonZavoda nepoznati broj BMPT-72, sa izrazito kratkim rokom isporuke prvih vozila.

Neki veruju da Rusi žele da testiraju vozilo u Siriji, dok drugi smatraju da je u pitanju kupovina koju je obavila Sirijska arapska armija, koja bi uskoro, navodno, trebalo da dobije borbena vozila.

„Terminator“ je idealno vozilo za urbano i pustinjsko ratovanje, što se u potpunosti poklapa sa narednim ciljevima Damaska u ratnim operacijama.

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …