Home / U FOKUSU / Terorističkim napadom u Makedoniji, Amerika poslala poruku i Vučiću..

Terorističkim napadom u Makedoniji, Amerika poslala poruku i Vučiću..

macedonia- ranjeni- vojska
Napadi šiptarskih terorista na Kumanovo gde je poginulo najmanje 8 policjaca i 14 šiptarskih ekstremista plan je iza kog stoji vlast u Vašingtonu, a sve da bi se prekinuo ruski projekat gasovoda, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori.

Kako prenosi “Informer”, američki obaveštajci su pripadnicima OVK izdali nalog za napad pre svega zato što žele da potpuno obesmisle ruski projekat gasovoda koji preko Turske, Grčke, Makedonije i Srbije treba da dođe do zapadne Evrope.

– Ta poruka je poslata makedonskom premijeru Grujevskom, ali i njegovom srpskom kolegi Vučiću. Ne zaboravite da je na dan početka haosa u Makedoniji u Moskvi srpska vojska marširala na paradi s Rusima – kaže jedan od ambasadora.

Dan pre sukoba u Kumanovu, u poseti Atini boravio je specijalni izaslanik Stejt departmenta za energetska pitanja, Amos Hohstajn i zatražio da Grčka odustane od takozvanog “Turskog toka”.

Grčka vlada je to odbila i rekla da će taj gasovod podržati jer smatraju da će biti koristan za njihovu zemlju.

– Odmah posle ovakvog stava grčke vlade poslat je jasan signal Albancima, i to ne samo u Makedoniji, da je došlo vreme da se reši njihovo nacionalno pitanje. Bojim se da je ovo u Kumanovu samo početak i da napade ekstremista možemo uskoro videti i u Srbiji i u Crnoj Gori, ali i u Grčkoj – upozorava izvor Informera.

Policija je akciju u Kumanovu započela nakon što su u okolnim selima primećene grupe naoružanih Šiptara u uniformama takozvane Oslobodilačke narodne armije (ONA), ogranka OVK u Makedoniji.

(Informer)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …